Kandıra Gıda OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı, ilk kez şantiye binasında gerçekleştirildi. Toplantıyı yöneten ve Gıda OSB projesine tam destek veren Vali Seddar Yavuz, “Amacımız 2023 yılında bu bölgede fabrikalarımızın bacasını tüttürmektir” dedi.
İlimizde faaliyet gösteren organize sanayi bölgelerinin müteşebbis heyet başkanlığını vali yürütüyor. Vali de belirli dönemlerde bu toplantıları gerçekleştiriyor. Bir yıl önce ilimizde göreve başlayan Vali Seddar Yavuz, henüz alt yapı çalışmaları devam eden Kandıra Gıda İhtisas OSB’deki müteşebbis heyet toplantılarından üçünü daha önce valilik binasında gerçekleştirmişti. Dördüncü toplantı ilk kez şantiye binasında yapıldı.
VALİ’DEN TAM DESTEK
Heyet üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıda konuşan Vali Yavuz, “Kandıra Gıda OSB kendi alanında çok önemli bir yatırım. Tüm desteğimizi veriyoruz. Amacımız 2023 yılında bu bölgede fabrikalarımızın bacasını tüttürmektir” dedi. Toplantı sonrasında Vali Yavuz ve heyet üyeleri fabrika alanlarını gezdi, yapılan çalışmalar hakkında Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol’dan bilgi aldı.
KEDİ-KÖPEK MAMASI YOK
Toplantıdan sonra gazetemize değerlendirmelerde bulunan Mehmet Başol, yaklaşık 80 fabrikanın kurulacağı Kandıra Gıda OSB alanında insanların yiyeceği gıdaların üretileceğini söyledi. Başol, “Kedi-köpek maması üreticiliği yapan bazı yatırımcılarımız bizimle irtibata geçip bu alanda üretim yapmak için girişimde bulunuyor. Kamuoyunu bilgilendirmek açısından şunu söylemeliyiz ki; bu alanda sadece insanların yiyebileceği gıdalar üretilecek. Kedi-köpek maması üretimi yapılmayacak, hayvan yemi üretilmeyecek. Un üretimi yapılacak. Çikolata, peynir gibi insanların yiyebileceği tüm gıdalarla ilgili üretime açığız” dedi.
YENİ YATIRIMCIYA KOLAYLIK
Mehmet Başol, Kandıra Gıda OSB alanının 80 kadar fabrikanın üretim yapabileceği bir alana sahip olduğunu belirterek, yeni yatırımcılara seslendi. Başol, “Biz iki yıl önce temelini atıp çalışmalarımıza başladığımızda ciddi oranda bir yatırımcı ilgisiyle karşılaştık. Bu bizi mutlu etti. Ancak pandemiden sonra yatırımcıların ilgisi azaldı. Buradan yatırımcıya seslenmek istiyorum. Sanayi arazisi pahalı bir yatırım. Dönüm fiyatları çok yüksektir. Biz yatırım yapmak isteyenlere şu imkanı sunuyoruz. Yatırımcı gelsin bu alanda fabrikasını kursun. Kendilerine her türlü desteği ve kolaylığı göstereceğiz. Yapacağımız en önemli destek şu, fabrika alanı için dönümü 200 bin liradan veriyoruz. Başka bir yerde fabrika için dönüm alanları verdiğimiz fiyatın iki hatta üç katıdır.
HEDEF 2023’TE BİTİRMEK
Hedeflerinin 2023 yılında bölgedeki fabrikaların bacalarını tüttürmek olduğunu söyleyen Mehmet Başol, “Sayın Valimizden ciddi bir destek alıyoruz ve almaya da devam ediyoruz. En zor günlerimizde yanımızda oldu. Bizim de Sayın Valimizin de hedefi bölgede fabrikaların tamamı olmasa bile önemli bir kısmını 2023 yılında bacalarını tüttürmek ve üretime başlatmaktır. Alt yapı çalışmalarımız hızla yapılıyor. Dolgu ve hafriyat işimiz az kaldı. Doğalgaz, elektrik ve diğer alt yapı işlemlerinin ihalesini, dolgu işlemi tamamlandıktan sonra yapacağız. Fabrika alanlarındaki yol yapım işi ihalesini yaptık ve önümüzdeki süreçte başlayacak” dedi. Başol, her üç ayda bir gerçekleştirilecek müteşebbis heyet toplantılarını bundan sonra OSB alanında yapacaklarını da sözlerine ekledi.