Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Ekonomi

Kandıra Gıda OSB’de seri üretim başlıyor

Kuruluş çalışmaları tam 14 yıl önce başlayan Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde ilk fabrikanın temeli geçen yıl eylül ayında atılmıştı

10 Ağustos 2024 Saat: 06:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.330 kez okunmuştur

Kandıra Gıda OSB’de seri üretim başlıyor
Kandıra Gıda OSB’de seri üretim başlıyor

1923 dönüm alan üzerine kurulan ve son 5 yıldır alt yapı çalışmaları gerçekleştirilen Gıda OSB’de yapımı başlayan ilk fabrika Nesos Gıda Sanayi AŞ oldu. Ülker eski yönetim kurulu üyesi Melih Şahinöz’ün sahibi olduğu sos markası olan Nesos’un inşaatı mayıs ayında tamamlandı.

135 MİLYON TL’YE MAL OLDU
11 bin 775 metrekarelik fabrikada önce makine montajlarına, ardından deneme üretimine başlanan fabrika 135 milyon TL’ye mal oldu. Ve o deneme üretimleri de tamamlandı. Nesos’un 16 Ağustos 2024 Cuma günü seri üretime başlayacağı ifade ediliyor.

BAŞOL: RESMİ AÇILIŞ SONRA
Güzel gelişmeyle ilgili bilgi veren Kandıra Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, “Nesos’un tamamlanan 1.etap inşaatında 60 kişinin çalışıyor. Fabrika İzmit ve Kandıra’ya birer otobüs işçi servisi koydu. Resmi açılış ise ilerleyen günlerde yapılacak. Daha sonra 2.etap fabrika inşaatına da başlayacaklar.

ANA GİRİŞ YOLUNU YAPACAĞIZ
Kandıra Gıda İhtisas OSB olarak, 105 parselde fabrika yapımlarına hazırız. Bazı eksiklerimiz var ama yatırımlara engel bir durum yok. Bir iki ay içinde totemin oradan OSB’nin ana giriş yolunu yapacağız. Nesos’a kadar uzanacak.

GÖRÜŞEN ÇOK…
Faizlerin ve kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle yatırımcı şu an çekingen. Görüşen çok. Ruhsat aşamasında olan bazı firmalar var. Ama biz 2025 yılından itibaren yatırımların artmasını bekliyoruz. Çünkü bizim OSB açısından önemli avantajlarımız var. Şu an bir cazibe merkezi. İnşallah ülke ekonomisine katkı sağlamaya artarak devam edeceğiz.”

Kaynak; En Kocaeli

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑