Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, OSB'nin yapılacağı alan içerisindeki alt yapının şekillenmeye başladığını söyledi. Gıda OSB’nin 10 yıl gecikmesine neden olan o ev yıkılacak
Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hizmete açılmasıyla birlikte 64 fabrika, 853 bin ton hammadde kapasitesi ve 10 bin civarında işçi istihdamı ile Türkiye’deki en önemli gıda üretim alanına sahip olacağını söyleyen Başol, “Bugün geldiğimiz noktadan geriye baktığımızda çok yol kat ettiğimizi görebiliyorum. Bu tesis kentimize muazzam bir ekonomik katkı sağlayacak, yatırımcımıza kazandıracaktır” dedi.
2021’DE YATIRIMCI GELECEK
2 bin dönüm alan üzerinde yapılacak Gıda OSB yatırım sahasında 1.500 dönüm alanın sahipli olduğunu, yatırımcısı hazır olduğunu söyleyen Başol, fabrika sahasının alt yapı sorunlarının çözüldüğünü söyledi. Başol, “Tüm engellere rağmen elimizdeki yatırımcı kaçmadı ve bize inandı. Bugün geldiğimiz noktada ne kadar haklı olduğumuzu gördük. Çalışmalar son sürat sürüyor. 2021 yazında yatırımcı bölgeye gelmeye başlayacak. 2023 yılında OSB yüzde yüz hizmete açılacak” diye konuştu.
BÜYÜKAKIN’DAN DESTEK GELDİ
Hafriyat çalışmalarının yüzde 70’lik kısmının tamamlandığını, fabrika sahası alt yapı dolgu çalışmasının önemli ölçüde yapıldığını söyleyen Başol, fabrika sahası içerisinden geçen İSU ve yüksek gerilim hatlarının deplase işlemlerinin de Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından çözüldüğünü söyledi. Başol, “Belediye Başkanımız tesis sahasını incelemeye geldi. İSU ve yüksek gerilim hattının deplase sorunlarını aktardık. Sağ olsunlar alan içerisinden geçen su hattını İSU üstlendi, yüksek gerilim hattı sorununu da Enerji Bakanımız ile yaptığı telefon görüşmesinde çözdü. Önümüzde engel kalmadı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
YATIRIMCI ÇOK MEMNUN
Kandıra Gıda OSB’nin şekillenmeye başlandığını daha önce yatırıma karşı olanların şimdi yüzde yüz yanlarında durduğuna dikkat çeken Başol, gelişmenin kendileri için, kent için çok sevindirici olduğunu söyledi. Başol, şunları söyledi:
“-Herkesin desteği çok iyi. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi, Sanayi Odası ve Ticaret Odamız yanımızda. Yüzde 100 destek alıyoruz. Yatırımcı memnun. Kuzey Marmara Yolu tamamlanıyor, İstanbul Üsküdar ile Kandıra OSB yarım saate iniyor. Körfez yakın. Üretilen ürünlerin deniz yoluyla ithalatı çok kolay. Tüm bu avantajlar yatırımcı için çok ciddi ve önemli bir avantaj.”
BU EV YIKILACAK
Kandıra Gıda İhtisas OSB’nin gecikmesine neden olan, İstanbullu Mürsel Yaylalı’ya ait bu evdi. Yasal süreç nedeniyle projenin yapımı 10 yıl kadar engellendi. Mehmet Başol, bizzat Yaylalı ile görüşerek ikna ederek ücretini ödedi. Önümüzdeki günlerde ev yıkılacak.
HAFRİYAT AZ KALDI
Kandıra Gıda OSB için 10 yıllık bir gecikmeden sonra 25 Mart 2019 tarihinde kazma vuruldu. 2 bin dönümlük alanda kurulacak fabrikaların alt yapısı için hafriyat çalışması son aşamaya getirildi. Bölgede çıkartılan hafriyat dere ve çukur alanlara dökülüp tesis alanı düzleştiriliyor.
HAFRİYAT SÜRÜYOR
Bacasız sanayi olarak bilinen Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne 64 fabrika kurulacak. Bölgede peynir fabrikası, fındık fabrikası, çikolata, şekerleme, süt ve süt ürünleri, et ürünleri, hazır gıda ve ambalajlama ile ilgili fabrikalar kurulacak. Bölgede hafriyat çalışması tüm hızıyla sürüyor.
PROJENİN MİMARI BAŞOL
Kandıra Gıda OSB’nin yeniden hayata geçmesinde hiç kuşku yok ki OSB Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Mehmet Başol’un payı büyük oldu. Başol, projenin önündeki tüm engelleri ortadan kaldırarak 25 Mart 2019 tarihinde projenin start almasını sağladı. Fabrikaların alt yapı hafriyat işleri ise, Gökhan Soyer’in sahibi olduğu İzmitli GOGUSER firması tarafından yapılıyor.