Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra ve 8 ilçe belediyesi, 6 bin işçi için sözleşme yapılacak

Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu 9 ilçe belediyesinde kadrolu ve şirket işçisi olmak üzere yaklaşık 6 bin işçi için toplu sözleşme görüşmeleri yılsonunda başlayacak. Sendika taslak çalışmaları için öncelikli konularını belirledi.

5 Temmuz 2024 Saat: 08:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 872 kez okunmuştur

Kandıra ve 8 ilçe belediyesi, 6 bin işçi için sözleşme yapılacak
Kandıra ve 8 ilçe belediyesi, 6 bin işçi için sözleşme yapılacak

Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu ilçe belediyelerinde bu yıl aralık ayı itibariyle toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlayacak. Eylül ayında yetki için başvuracak olan sendika, yetki geldikten sonra taslak çalışmalarını tamamlayacak ve işverenleri sözleşme masasına davet edecek. Sendika bu dönem toplu iş sözleşmesinde ücret dışında kıdem, ikramiyeler, fazla çalışma ve sorumluluk zammı noktasında ciddi bir mücadele vermeye hazırlanıyor.

ŞİRKET VE KADROLU İŞÇİLERİ İLGİLENDİRİYOR
Hizmet-İş Sendikası’na üye olan Çayırova, Darıca, Gebze, Derince, Karamürsel, Gölcük, Başiskele, Kandıra’nın kadrolu ve şirket işçileri ve Kartepe’nin kadrolu işçileri olmak üzere toplam 6 bin işçiyi ilgilendirecek sözleşme görüşmeleri her belediye ve şirketi için ayrı ayrı yapılacak. Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, 8 ilçenin şirket işçileri için aralık ayında; Çayırova, Gölcük, Başiskele, Kartepe ve Kandıra’nın kadrolu işçileri için ise 2025 yılının nisan ayında sözleşme görüşmelerini başlatacak.

EKSİKLERİ TAMAMLAYACAĞIZ
Özellikle şirket işçilerinin bu dönemki sözleşmelerinde dikkat edecekleri konular üzerine bilgi veren Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, eksik sosyal hakları yükseltmek istediklerini belirtti. 2018 yılında taşeron işçilerin kadroya alınması ile birlikte gerçek bir toplu iş sözleşmesi düzenine girdiklerini belirten Subaşı, şunları söyledi:

“İki dönemdir toplu iş sözleşmesi mantığına uygun sözleşmeler yapıyoruz. Bu nedenle yeni kazandığımız ama iyileştirilmesi gereken, eksik olan sosyal hakları üzerinde bu dönem duracağız.

TASLAĞI İŞÇİ İLE HAZIRLAYACAĞIZ
Özellikle işçilerin aldığı ikramiyeleri, hafta sonu ve hafta içi çalışmaları irdeleyeceğiz. Sorumluluk primlerini, kıdeme vurgu yapacağız. Elbette ücret zammı bizim olmazsa olmazımız ama bu söylediğim konuları da bu sözleşmelerde ilerletmek istiyoruz.

Bu konuda işçi arkadaşlarımızla birlikte oluşturacağımız taslakta detaylara yer vereceğiz. Özellikle idari tatillerde çalışmak zorunda kalan temizlik işçilerinin onurlandırılması için mesai verilmesini sağlamak istiyoruz. Bu konuda Kartepe ve Çayırova’da çalışma yaptık ve işçiler çok memnun oldu. Bunu diğer belediyelere de yaymak istiyoruz”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑