Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

“Kandıra ve Karamürsel KYK’yı kazanan hiçbir öğrenci ortada kalmayacak”

Kandıra ve Karamürsel’deki öğrencilerin KYK yurduna yerleştirilme süreciyle ilgili gündeme gelen iddialara açıklık getiren İl Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, “Bu yurtlar deprem güçlendirmesi için geçici olarak kapatıldı.

27 Ağustos 2024 Saat: 16:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 601 kez okunmuştur

“Kandıra ve Karamürsel KYK’yı kazanan hiçbir öğrenci ortada kalmayacak”
“Kandıra ve Karamürsel KYK’yı kazanan hiçbir öğrenci ortada kalmayacak”

Deprem güçlendirme çalışması nedeniyle Kandıra ve Karamürsel’de bulunan KYK yurtlarının kapatılması ilçede üniversiteyi kazanan öğrencileri ve ailelerini panikletti. Gazetemize yaptığı açıklamayla konuyla ilgili iddialara son noktayı koyan İl Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, 2 ilçe yurtlarındaki eski öğrencilerin Kocaeli’deki merkezi yurtlara alındığını açıkladı. Yeni kayıt hakkı kazanan öğrencilerin de KYK yurt başvuru sonuçları açıklandıktan sonra en geç 15-25 Ekim’e kadar yerleştirmelerinin yapılacağını ifade etti.

‘MEVCUTTAKİLER MERKEZİ YURDA ALINDI’
Sürecin aşamalarını anlatan Yavaşer, “Mevcuttaki devam eden öğrenciler merkeze alındı. Mevcuttaki öğrencilerden Kandıra ve Karamürsel için de sıkıntı yok. Yeni başvuru da sistemsel olarak mecbur ilçesinde olmadığı için geçici olarak sistem onları kabul etmiyor. Orada kalan tahminimiz Karamürsel ve Kandıra’da yaklaşık 400-500 öğrencimiz var. Bu öğrencilerin tabi hepsi yurtlara başvuruyor ama KYK başvuru şartlarını sağlayan öğrencilerimizin yerleştirmesi yapılıyor. Kriterleri yetmeyenler de olacaktır, daha yurt sonuçları açıklanmadığı için net öğrenci sayısı bunlara da bağlı. Kayıt yaptıranlar olacak yaptıramayanlar olacak. Yani tahminimiz iki ilçede yedekte yeni kayıt yaptıramayanlar Kocaeli merkezde kayıtların bitiminin ardından boş yataklarımız olacak ve onları oralara misafir öğrenci olarak alacağız” dedi.

‘HİÇBİR ÖĞRENCİMİZ ORTADA KALMAYACAK’
Kandıra ve Karamürsel’de yurda kayıt hakkı kazanan bütün öğrencilerin yerleştirilmesinin mutlaka yapılacağının altını çizen Yavaşer, “Hiçbir öğrencimiz kesinlikle ortada kalmayacak sma süreç biraz uzayacak. KYK yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerimizin hepsi en geç Ekim’in 15-25’ine kadar bütün boş yataklara yerleştirilmiş olacak. Hepsi yerleştirildiği yurtlarda misafir olacak ve asla mağduriyet yaşamayacaklar” şeklinde konuştu.

‘ÖĞRENCİLERİMİZİN CAN GÜVENLİĞİ HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR’
Mevcut yurtların deprem güçlendirme çalışması için boşaltılmasının önemini vurgulayan Yavaşer, “Öğrencilerimizin can güvenliği her şeyin önünde. Yurtların depreme dayanıklı olup olmadığına yönelik oluşturulan şikayetler de vardı. Şimdi bir çalışma var, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Dünya Bankası ile birlikte. Güçlendirme de çıkınca Kandıra ve Karamürsel yurtlarımız bu çalışmalar nedeniyle kapatıldı öğrencilerimizin can güvenliği çok önemli çünkü. Bu geçici bir sıkıntı, öğrencilerimizin böyle bir durumla karşılaşmasını biz de istemeyiz” şeklinde konuştu.

‘ARAYAN TÜM ÖRENCİLERE BU BİLGİLERİ VERİYORUZ’
Öğrencilere süreçle ilgili bilgilendirme yaptıklarını söyleyen Yavaşer, “Yurtların durumu için öğrencilerimiz bizi sürekli arıyorlar. Sürecin bu şekilde ilerleyeceğini hem kendi okullarında kalan öğrencilerle irtibatları var hem bizi de arayarak öğreniyorlar. Kayıt yaptıramayan öğrencilerimizin nereye yerleştirileceği yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından netlik kazanacak. Yurda yerleştirilme şartlarını taşıyanlar devlet tarafından yerleştirilecek, KYK başvuru şartlarını taşımayanlar da yerleştirilmeyecek. Allah’ın izniyle bütün öğrencilerimizi yerleştireceğiz, ortada bırakmayacağız.

‘YURTLAR GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI KALICI DEĞİL’
Bir de şöyle bir bilgi kirliliği de var, yurtlar tamamen kapatıldı gibi yansıtılıyor. Bu yurtlar depreme karşı güçlendirme çalışması nedeniyle geçici olarak kapatıldı. Tamamen kapatıldığı yönündeki bilgiler doğru değildir. Güçlendirme bittikten sonra herkes yurduna dönecek. Biz güçlendirmenin bir an önce bitmesini bekliyoruz” diyerek asılsız bilgilere itibar edilmemesi için vatandaşı uyardı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑