Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Kandıra'da CHP'nin yeni başkanı Gürcan Yalçıntuğ oldu

CHP Kandıra Olağanüstü İlçe Kongresi gerçekleşti. Mehmet Türk ve Gürcan Yalçıntuğ arasında geçen başkanlık yarışında Mustafa Türk 45 oy alırken Gürcan Yalçıntuğ 85 oy aldı. CHP Kandıra’da ilçe başkanlığına Gürcan Yalçıntuğ seçildi.

4 Eylül 2024 Saat: 17:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.006 kez okunmuştur

Kandırada CHPnin yeni başkanı Gürcan Yalçıntuğ oldu
Kandıra'da CHP'nin yeni başkanı Gürcan Yalçıntuğ oldu

CHP Kandıra’da sonucu merakla beklenen olağanüstü kongre dün gerçekleşti. Partililerin büyük ilgi gösterdiği genel kurulda Mustafa Türk ve Gürcan Yalçıntuğ başkanlık için yarıştı. 135 delegenin 132’sinin salona gelerek sandık başına gittiği partide adaylardan Gürcan Yalçıntuğ aldığı 85 oyla yeni ilçe başkanı seçildi. Diğer aday Mustafa Türk’e ise 45 oy çıktı. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

DİVAN BAŞKANI GÜNEŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kandıra İlçe Başkanlığı’nın olağanüstü kongresi dün gerçekleşti. Turan Güneş Kültür Merkezi’nde Gerçekleşen yerel seçim sonrasında partinin Kandıra İlçe Başkanı Alper Görgün ve yönetiminin istifa etmesinin ardından başlayan süreçte kongre kararı alınmış ve bu süreçte iki isim adaylıklarını ilan etmişti. Mustafa Türk ve Gürcan Yalçıntuğ, dün delegelerin karşısına çıkarak başkanlık için vize istedi. Kongrede divan başkanlığını eski milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş yaptı.

SARI KONGREYE KATILMADI

Bu arada CHP İl Başkanı Bülent Sarı il dışında bulunduğu için kongreye katılamadı. Genel kurulu takip edenler arasında CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, CHP İl Başkan Vekili Sadun Azak, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, İl Kadın Kolları Başkanı Merve Tüysüz, eski milletvekili Hikmet Erenkaya, ilçe başkanları, eski belediye başkanları, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

“MESAJI ALDIK YOLA ÇIKTIK”

Kongrede ilk olarak konuşan CHP İl Başkan Vekili Sadun Azak, “Partimiz 31 Mart mahalli idariler seçimlerinde elde ettiği zaferle yurttaşlarımızdan net bir mesaj almıştır. 31 Mart’a gelene kadar CHP kadroları çalışmaya devam etmiş, derdini ve çarelerini anlatmayı kendine görev bilmiş ve son seçimde sandıktan birinci parti olarak çıkmıştır.

BAŞKA BİR YOL VAR

Bu enflasyonist ortama ve politikalara karşı CHP’li belediyeler yurttaşlarının yanında durarak, sosyal politikaları genişleterek memlekette başka bir yolun olduğunu göstermeye devam ediyor. Bir kent lokantasının yurttaşlara başka bir yol mümkün olduğunu göstermesi bizim için çok değerli. Kent lokantaları, yerel üreticiye dağıtılan destekler ve nice sosyal politika sadece bir başlangıçtır.

“HİZMET EDECEK KİŞİYİ SEÇECEĞİZ”

Bu politikalar sayesinde yerel iktidarlarımız güçlendi ve yurttaşlarımızın da takdiriyle memleketin 4 bir yanına yayıldı. Ancak genel başkanımız Özgür Özel’in dediği gibi ‘Ortada bozuk bir düzen vardır ve bu bozuk düzen değişmelidir.’ İşte bu sebeple, yerel iktidarlarımızda elde edeceğimiz tüm kazanımlar bizi genel iktidara taşıyacaktır. Kadro birikimimiz ve parti programımızdan aldığımız vizyonla bugün Kandıralı emekçinin derdine derman olacak, çiftçinin üretmesi için mücadele edecek, Kandıra’nın gençleri Kandıra’da kalsın diye çabalayacak arkadaşımızı seçiyoruz.

“ÜLKENİN ÇARESİ CHP’DİR”

Bütün Kandıralıların aklında şu fikri yaratmalıyız; ‘Şu veya bu konuda bir talebim varsa, bunun çaresi Cumhuriyet Halk Partisi’dir.’ Bu sadece iktidara giden yolda değil, iktidar olduktan sonraki yolda da bize güç verecektir. AKP’nin 22 yıllık iktidarında yarattığı yıkımı düzeltmek hiç kolay olmayacak. Bu yoldaki zorluklara göğüs germek için güçlü örgütlerimize ihtiyacımız var. Güçlü Kandıra İlçe Örgütü, güçlü il örgütü demek, güçlü il örgütü de güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi demektir. Buna ihtiyacımız var, çünkü memleketin tek bir çaresi var o da CHP’dir” dedi ve kongrenin hayırlı olmasını diledi.

13 EYLÜL’DE ÖZEL GELECEK

Genel kurulda söz alan Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko da salonu selamladı ve sözlerine Genel Başkan Özgür Özel’in Kocaeli’ye geleceğini söyleyerek başladı. Kanko konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “13 Eylül’de genel başkanımız burada olacak. Geçtiğimiz seçimlerde birinci parti olarak sandıktan çıktı. Bizler her ne kadar ana muhalefet olarak etkili olsak da sandıktan çıkan sonuç bizi bugün daha önemli bir konuma getirmiştir. 2016-24 arasında neredeyse 100 bin çocuk kayboldu. Bunun yanı sıra Dilruba kardeşimizin sokak röportajı yapmasını bile kendilerine tehdit olarak gördüler. Buna bile engel olmaya çalışıyorlar.

SALONDAN YÜKSELEN SES

“Erken seçim istiyoruz” diyen bir delegeye cevap veren Kanko, “Ona da sıra geliyor. “Genel başkanımız Özgür Özel her defasında tekrar ediyor ‘Geçim yoksa seçim var…’ Kandıra’nın sorunlarına gelecek olursak; çöp tesisi var. Birilerinin rant sağlamasına izin vermeyeceğiz. Biyolojik kurutma tesisi her yerde kuruluyor ancak çevreye zarar vermeyerek yapılmasını istiyoruz. Kandıralılar bu tesise karşı çıkıyor ve despot bir biçimde halka dikte etmesine izin vermeyeceğimizi belirtiyoruz. Adaylarımızın ‘Kim kazanırsa kazansın birlikte çalışacağız’ demelerini takdir ediyorum” dedi.

HÜRRİYET’TEN 13-0 MESAJI

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de konuşmasında, “Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle gençlerimize teşekkür ediyoruz. Biz Kandıra için ne yapabilirsek yapmaya hazırız. Var gücümüzle partimizi yukarıya taşımak için çalışıyoruz. Bu anlamda her neye ihtiyaç duyarsanız biz buradayız. 2019’da biz söz vermiştik; o dönemler bu ortam yoktu ancak başardık. Geldiğimiz noktada 3 belediyeyi 13 yapacağız. İnanırsak yapamayacağımız herhangi bir durum yok. Bazıları daha gerçekçi hedefler koymamızı istiyor. Ben şuna inanıyorum biz 13-0 yapabiliriz. İnanıyoruz ve başaracağız. 13 Eylül Cuma günü genel başkanımız Özgür Özel gelecek. Araç tanıtmak değil, mesele topluma değil kişilerin ceplerine para kazandırıldığını göstermek istiyoruz” dedi.

“GEÇMİŞİ GEÇMİŞTE BIRAKALIM”

Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe de konuşmasında parti içi çatışmalardan dem vurdu. Geçmişi geçmişte bırakmanın önemini vurgulayan Gökçe, şöyle konuştu: “Kandıra, CHP’ye uzak bir yer değil. Son zamanlarda yaşanan başarısızlıkları incelemek gerekiyor. Biz kendi içimizde kavgalar veriyoruz. Seçimler son 3 ayda kazanılmaz. Bu seçimlerden çıkan sonuçlara saygı duyacağız. Bölgemizde yapacaklarımız Kandıra için de etkili olacaktır. Sizlerden ricam geçmişi geçmişte bırakalım. Bu kongreden sonra arkadaşlarımız 4 buçuk yıl sonraya çalışırsa bizim burayı kazanırız.”

“IŞIKLARIMIZ HİÇ SÖNMEYECEK”

Protokol konuşmalarından sonra partinin ilçe başkan adayları kürsüye gelerek kendini tanıttı. İlk olarak konuşan adaylardan Gürcan Yalçıntuğ, “CHP demokrasinin önemli ilkelerini ve değerlerini temsil ediyor. Kongre salonunda sonuç ne çıkarsa çıksın birleşerek ve güçlenerek yolumuza devam etmek zorundayız. Her daim örgütümün yanında oldum, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüdüm. İlçemizde partililerimiz üzgün, tam da bu noktada siyasi tecrübelerimi kullanarak amaçlarımızı gerçekleştirmek için adaylığımı açıkladım. Ekibimizle birlikte bu örgütün birleştirici gücü olacağız. Sözümüz söz, seçim günü ışıklarımız sönmeyecek” diye konuştu.

“ARADAKİ MESAFELER KALKACAK”

Bir diğer aday Mustafa Türk ise, “Biz Kandıra’nın sorunlarını ortadan kaldırmak için varız. Biz Kandıra’da iki seçimdir kaybeden bir partiydik. Neden kaybettik, biz İYİ Parti’yle birlikte seçime giriyorduk. Vatandaşlar bu konuda tepki gösteriyordu çünkü güçsüz olduğumuz için birlikte seçime gittiğimizi düşündürüyordu. Geçtiğimiz seçimlerde salonun sadece küçük bir kısmı buradaydı ancak bugün salon dolu. Parti binamızın kapalı olmasını gidereceğiz, ilçe merkezi ve köyleri arasındaki mesafeyi kaldıracağız. Eğer kazanırsak bütün bu mesafeler ortadan kalkacak” açıklamasında bulundu.

KAZANAN LİSTE

Gürcan Yalçıntuğ Yönetim Kurulu Üyeleri:Emre Safa Alkan, Hasan Bozkır, Berna Dağdelen, Derya Gürbüz, Ahmet Сemal Gürcan, Ahmet Kahve, Emre Kaya, Ahmet Kaymaz, Hande Muradoğlu, Barış Onur, Ayhan Özcan, Yeşim Yağız Yıldız, Orhan Yücel, Anıl Yüksel

KAYBEDEN LİSTE
Mustafa Türk Yönetim Kurulu Üyeleri: Abdurrahman Kaymak, Özay Altınay, Salih Horoz, Ercan Karagöz, Erdoğan Aladağ, Cevat Cansever, Ayhan Demir, Yusuf Ahmet Daş, Mustafa Gündoğdu, Halil Akıncı, Özden Çelik, İnci Bayrak, Güler Kutlu, Aytaç Kürekcioğlu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑