Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Kandıra'da o okulda Almanca dersi verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sürdürdüğü “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli” projesi kapsamında Kocaeli’den 7 ortaokul pilot uygulama noktası olarak seçildi. Buna göre 5. sınıf öğrencileri, İngilizce dersinin yanı sıra haftada 2 saat Almanca dersi de göre

7 Eylül 2024 Saat: 13:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.977 kez okunmuştur

Kandırada o okulda Almanca dersi verilecek
Kandıra'da o okulda Almanca dersi verilecek

2023- 2024 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli” projesi, pilot uygulama olarak 26 ildeki 32 okulda hayata geçirilmişti. Proje kapsamında ortaokul 5. sınıf seviyesindeki 2 bin 999 öğrenciye İngilizce’nin yanı sıra Almanca dersi de verilmişti. 9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim yılında ise projenin kapsamı genişletilerek bakanlık, illere yeni kontenjanlar açtı. Geçen yıl pilot uygulamaya dahil olan 32 okulda 5. sınıflarda başlatılan proje, bu yıl bazı okullarda 6. sınıfları da kapsayacak şekilde genişletiliyor.

14 SAAT İNGİLİZCE, 2 SAAT ALMANCA
Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli” projesi, bu yıl 81 ildeki 300 okulda uygulanacak. Proje kapsamında 5. sınıf öğrencileri haftalık 40 ders saatinin 14 saatinde İngilizce, 2 saatinde ise Almanca dersi alacak. Kocaeli’de de pilot okullar belirlenerek projeye dahil edildi. Bu kapsamda; Derince Bekir Sıtkı Özer Ortaokulu, Gebze Şehit Ömer Can Açıkgöz Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, Gölcük Değirmendere Atatürk Ortaokulu, İzmit Atatürk Ortaokulu, Kandıra Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulu, Karamürsel 4 Temmuz Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulu ve Körfez Yarımca Ortaokulu’nda 5. sınıf öğrencileri Almanca ile tanışacak.

MATERYALLER ÜCRETSİZ
Model kapsamına dâhil olan öğrenciler, öğretmenler, idareciler ve veliler ile yapılan görüşme ve anket sonuçlarının ardından gelen talepler üzerine eğitim modelinin 300 okula çıkarılmasına karar verildi. Bu modelle Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) doğrultusunda 4 temel dil becerisini kalıcı hâle getirmek amaçlanıyor. Öğrencilerin dil becerisinin yanı sıra kültürel farkındalık ve etkili iletişim becerileri de kazanacağı eğitim modelinde kullanılacak özel materyaller öğretmenlere ve öğrencilere ücretsiz temin edilecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑