Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Kültür

Kandıralı Bestekar Hafız Amir Ateş İzmit’te anılarını anlattı

Bestekar Hafız Amir Ateş, ‘Anılarla İzmit’ söyleşisi kapsamında Kocaeli Yerel Kültür Müzesi’nde davetlilerle buluştu. Ateş söyleşide anılarını ve yaşam hikayesini anlatırken okuduğu besteler, ilahiler ve Kuran-ı Kerim ile dinleyicileri mest etti.

1 Ekim 2024 Saat: 06:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.058 kez okunmuştur

Kandıralı Bestekar Hafız Amir Ateş İzmit’te anılarını anlattı
Kandıralı Bestekar Hafız Amir Ateş İzmit’te anılarını anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığı ve Kocaeli Yerel Kültür Platformu birlikteliginde hazırlanan ‘Anılarla İzmit’ söyleşi programı Yerel Kültür Müzesi’nde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen programa Bestekar ve Hafız Amir Ateş hoca misafir oldu. Programın moderatörlüğünü Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Abdullah Köktürk ve Kocaeli Yerel Kültür Platformu Başkanı Metin Şentürk yaptı. Yaklaşık 50 davetlinin katıldığı program 2 saat sürdü.

MUTLULUK İÇERİSİNDEYİM
Yerel Kültür Platformu Başkanı Metin Şentük, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Müzemizin ilk sohbet programı diyebiliriz. Bu sohbetleri Kocaeli’nin en değerli Bestekar ve Hafız Amir Ateş ile açmanın mutluluğu içerisindeyim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum. Bu müzeyi açarak kentimize bir değer kattık ve bu güzel ortamda seçkin arkadaşlarla bir aradayız. Hocamız bize anılarını anlatacak. Keyifli dinlemeler dilerim.”

HOCAMIZI SİZLERLE BULUŞTURMAK İSTEDİK
Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Abdullah Köktürk de yaptığı konuşmada, “Amir Ateş Hoca Burada dönem dönem dost sohbetleri gerçekleştiriyoruz. Biz bazı insanlarımızın yaşarken çok kıymetini bilmiyoruz. Türkiye’nin bir çok yerinde hocamızın isimleri var. Kendisini bugün sizlerle buluşturmak istedik.” dedi.

KEMAL GÜRSES İLE MUSİKİ İLE TANIŞTIM
Bestekar ve Hafız Amir Ateş konuşmasında şunları söyledi: “1942 yılında Kandıra Esentepe’de dünyaya gelmişim. Köyümüze yakın bir okul olmadığı için babamın verdiği eğitimlerden kendimi geliştirmeye çalıştım. 12 yaşımda Kandıra Kuran Kursu’na kaydoldum. Babamın vefat etmesiyle Kitapçı Raif Yelkenci’den davet aldım. İlkokul diplomam olmadığı için ancak kuran kursuna gidebiliyordum. Nur Osmaniye Kuran Kursuna gittim. Kemal Gürses musiki dersi verdiğini duydum. İlk musiki ile orada tanıştım.

ÜSKÜDAR MUSİKİ DERNEĞİNE GİRDİM
Kemal Bataday’dan notaları öğrendim. Nezahat Adula’dan ders aldım ve sonrasında Üsküdar Müsiki Derneği sınavına girerek bu dernekte ders almaya hak kazandım. Burada belirli süre sonra bana kütüphaneyi teslim ettiler. Burada Musiki’nin daha fazla detaylarını öğrendim. ‘Bir Kızın Goncaya Benzer Dudağın’ bestesi en çok bilinen bestelerimden biridir. 200’e yakın bestem bulunuyor.” dedi.

SABAH MÜZE AKŞAM SOHBET NOKTASI
Kocaeli Yerel Kültür Müzesi (Portakal Hafız Konağı’nda) yerli kültürü ve manavların yaşayışları ile ilgili bir müze olarak halka hizmet verirken akşamları sohbet ve toplantı yeri olarak kullanıyor. Konakta dönem dönem farklı kültürel anlamda programlar yapılıyor. Bu kapsamda Amir Ateş de davetli olarak burada yerini aldı. Amir Ateş, 20-25 şehirde adına geceler düzenlenen ve 106 yıllık Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde görev yapan bir isim olarak öne çıkıyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑