Kocaelide Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu projesi kapsamında Kandıradaki çiftçilere seminer verildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Köye Hizmet Şube Müdürlüğü, Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kandıra Belediyesi ve Arıklar Sulama Birliği ortaklığıyla kazanılan Kocaelide Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu adlı AB projesinde sona gelindi.
293 ÇİFTÇİYE EĞİTİM VERİLDİ Yaklaşık 17 ay önce başlayan proje kapsamında ilk olarak eğitim verilecek köyler belirlendi. Kandıranın 14 köy ve 3 mahallesinde uygulanan projede çiftçiler, yapılan bilgilendirmenin ardından muhtarların aldığı kayıtlarla belirlendi. Çiftçilere yönelik eğitim öncesi bilgilendirme toplantısının ardından Kasım 2011de eğitimler verilmeye başlandı. 293 çiftçinin katıldığı eğitimler Kandıradaki Kırkarmut Şehit Er Ahsen Budak İlköğretim Okulunda verildi.
PROJE ÇOK ÖNEMLİ BİR FIRSAT Prof. Dr. Senih Yazgan Kandıra Kaymakamlığı Konferans Salonundan çiftçilere verimli sulama hakkında sunum yaptı. Kandıralı çiftçilere sulama konusunda ipuçları veren Yazgan: Üretim ve pazarlama kadar unsur, verimli sulama da çok önemlidir. Dünyada en değerli madde hava ve su olduğuna göre suyu verimli kullanmalıyız. Bugün tarla bahçe sulamak için bulduğumuz suyu yarın içmek için bile bulamayabiliriz. O yüzden AB projesi çok önemli fırsattır. Projeyle çiftçilerimiz çok daha verimli ve ekonomik değeri yüksek ürünler yetiştirecektir. dedi.
14 KÖY VE 3 MAHALLEYİ KAPSIYOR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin amacı, Avrupada damla sulama konusunda yeniliklerin araştırılarak geleneksel tarım üretim yapısının modernleşmesine katkı sağlamak. Proje kapsamında Kandırada AB standartlarında bir yerel yönetim uygulaması dönüşümü sağlanacak. 18 ay sürecek bu proje ile birlikte Kandıra İlçesi Arıklar Göletinden su alan 14 köy ve 3 mahallede, Damla Sulama yönteminin yaygınlaştırılması yolu ile Tarla Bitkileri Yetiştiriciliğinden, Bahçe Bitkileri (Meyve ve Sebze) yetiştiriciliğine geçilmesi sağlandı.