Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıralı kadınlar; “Yazık etmeyin havamıza, suyumuza, toprağımıza”

Kandıra'ya yapılmak istenen bertaraf tesisi ile bir araya gelen kadınlar, “Yazık etmeyin havamıza, suyumuza, toprağımıza. Yazık etmeyin insanımıza, bölgemize, Kandıra’mıza” diye tepki gösterdi

10 Ekim 2024 Saat: 18:48
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.442 kez okunmuştur

Kandıralı kadınlar; “Yazık etmeyin havamıza, suyumuza, toprağımıza”
Kandıralı kadınlar; “Yazık etmeyin havamıza, suyumuza, toprağımıza”

Kandıra'ya yapılmak istenen bertaraf tesisine karşı tepkilerini dile getirmeye devam eden Kandıralı kadınlar, Erikli Mahalle Konağı'nda bir araya geldi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kandıra Çevre Kültür Derneği Başkanı Adem Arı, "Bölgelerine çöp istemeyen Kandıralı kadınlar gün aşırı köylerde toplantılar yapıyor. Her geçen gün katılımcı sayısı artan toplantılarda kadınlar seslerini daha gür sesle duyurmaya devam ediyor. Terziler mahallesinde kadınların yaktığı meşale Kısalar’da parladı Erikli’de alev yumağına döndü" diye belirtti.

Tesisle ilgili çekincelerini dile getiren Öğretmen Meryem Ok, “Bu serin sonbahar akşamında evinizde eşinizle, çocuğunuzla çay içmek varken uzak yakın demeden toplantılara teşrif ederek davamızda yanımızda olduğunuzu gösterdiniz. Hepinizin, ayağına, gönlüne, varlığına sağlık. Bizim derdimiz de dermanımız da ortaktır.

Çöp ortak derdimiz, yerinin değiştirilmesi ortak dermanımızdır. Evimizdeki çöpe nasıl bir hafta tahammül edemiyorsak Kandıra’da yapılması düşünülen tesise de tahammülümüz olamaz. Biz mümkün oldukça gün aşırı köylerimizde toplanmaya çalışıyoruz. Terziler, Kısalar derken bugün Erikli’deyiz. Sizlere teşekkür ediyoruz. Belki burası yapılması düşünülen çöp tesisine uzak gibi görünebilir ancak burası da benim köyüm Terziler gibi etkilenecektir. Hatta daha fazlası. Adem hocanın dediği gibi yağışlarınız etkilenecektir.

Dahası bu çöp tesisi uzak veya yakın Kandıramızın tepki göstermesi gereken ortak sorunudur. Bölge halkının sağlığını, refahını, göz önünde bulundurmayanlar oldukça bizler her gün daha kalabalık toplanacağız. Hep bir ağızdan defalarca söylüyoruz ve şu şiarı yükseltiyoruz. Yazık etmeyin havamıza, suyumuza, toprağımıza. Yazık etmeyin insanımıza, bölgemize, Kandıra’mıza" dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑