Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıralı Milli sporcu Hasan Sert, 22 Eylül’de bir kez daha anılacak

Ülkemizin yetiştirdiği Milli bisiklet sporcularından Kandıra Pirceler köyüne defnedilen Hasan Sert'in vefatının 14. yılında anılacak. 22 Eylül Pazar Yahya Kaptan Bisiklet Eğitim Merkezi’ndeki etkinlik sabah 9’daki bisiklet turu ile başlayacak

19 Eylül 2024 Saat: 15:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 254 kez okunmuştur

Kandıralı Milli sporcu Hasan Sert, 22 Eylül’de bir kez daha anılacak
Kandıralı Milli sporcu Hasan Sert, 22 Eylül’de bir kez daha anılacak

Şampiyonluklarla dolu spor hayatını noktalayarak, antrenörlük ve idarecilik kariyerine Antrenör olarak devam eden Hasan Sert önce bölge takımını çalıştırmaya başladı. Daha sonra Lassaspor Kulübünün kuruluşuna öncülük etti. Sayın Savaş Gürler ile birlikte Brisaspor Kulübü aracılığı ile birçok genç sporcu yetişmesine ve sadece Kocaeli’de değil, Türkiye’de bisiklet sporunun gelişmesine olumlu katkıları olmuştur. Daha sonra, spor hayatına milli takımlar antrenörü ve teknik direktörü olarak devam etti. Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyelikleri yaptı.

Uluslararası platformda da Türkiye’yi başarı ile temsil etmiş ve hem Brisaspor ve hem de Türk Milli takımına yurtdışında çeşitli şampiyonluklar, birincilikler, başarılar ve kupalar kazandırmıştır. 1990 Yılında Romanya’ya yerleşti. Ticaret ve spor hayatını birlikte sürdürdü. Romanya Bisiklet Federasyonu ile koordineli olarak muhtelif Balkan ülkelerinde sportif organizasyonlar gerçekleştirmiştir. Bu arada Balkan Bisiklet Federasyonu Teknik Komite Sorumluluğu ve Balkan Bisiklet Federasyonu As Başkanlığı görevlerinde bulundu. Yıllarca Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Tertip Komitesinde görev aldı. Birçok yarışların organizasyonunda aktif hizmetlerde bulundu.

Yaşamı boyunca bisiklete binerek, antrenmanlarını aksatmayan Hasan Sert, 12 Eylül 2010 Pazar günü Romanya’da bisikleti ile antrenman yaparken kendisine bir araç çarpması sonucunda ağır şekilde yaralanmıştır. Muhtelif tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve 14.09.2010 tarihinde vefat etmiştir. Cenazesi Türkiye’ye getirilerek, Kandıra Pirceler köyündeki aile kabristanına, babası ve annesinin yanına defnedilmiştir. İzmit Belediyesi tarafından, Yahya kaptan mahallesindeki “Bisiklet Trafik Eğitim Parkı’na Hasan Sert adına bir anıt yapılmıştır.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑