Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıralı Ökmen ailesi dededen toruna biberiye üreticiliği yapıyor

Kocaeli Kandıra İlçesinde yaşayan, doğup büyüdüğü Hüdaverdiler Mahallesinde 11 dönümlük tarlasında biberiye yetiştiren yarım asırlık çiftçi ve bölgenin sevilen ailelerinden İsmail Ökmen(63)'e, eşi, 3 çocuğu ve 8 torunu da yardım ediyor.

13 Temmuz 2024 Saat: 08:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.027 kez okunmuştur

Kandıralı Ökmen ailesi dededen toruna biberiye üreticiliği yapıyor
Kandıralı Ökmen ailesi dededen toruna biberiye üreticiliği yapıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında, çiftçi İsmail Ökmen, aldığı destekle 4 yıl önce tarlasında biberiye yetiştirmeye başladı. Bu konuda kendisine en çok destek olan ise eşi Nursel, 3 çocuğu ile 8 torunu. Elde edilen mahsulü belediye alarak, Tıbbi Aromatik Bitki Üretim ve İşleme Tesisinde gıda ve kozmetik alanlarında çeşitli ürünler üreterek vatandaşa sunuyor. Doğup büyüdüğü Mahallesinde çiftçilik yaparak geçimini sürdüren Ökmen, proje kapsamında Büyükşehir Belediyesinin gübre, ilaç ve fide desteği sağladığını ayrıca ürün ekimini belediye ekiplerinin gerçekleştirdiğini ve tarlanın çapalama, ilaçlama ve gübrelemesini ise kendilerinin ailece yaptığını belirtti.

ÖKMEN”ÜRÜNLER ELDE EDİLİYOR”

Çiftçi Ökmen, "Büyükşehir Belediyesi buradan aldığı biberiyeyi Başiskele ilçesinde kurulan Tıbbi Aromatik Bitki Üretim ve İşleme Tesisine götürüyor. Biberiyenin yağı çıkarılıyor, suyundan parfüm yapılıyor. Biberiyenin her şeyi kullanılıyor. Yılda 3 sefer tarlada çapalama yapıyoruz. Aralarını traktörle 4 sefer çapalıyoruz."dedi. Ökmen, ailesiyle tarlada üretim yapmanın kendisini motive ettiğini kaydetti.

SADUN”EN KÜÇÜK BİLE ÇAPAYI ELİNDEN DÜŞÜRMÜYOR”
İsmail Ökmen’in oğlu Kandıra Kaymakamlığında memur olarak çalışan Sadun Ökmen, hafta sonları ve fırsat buldukça eşi ve çocuklarıyla babasına yardım ettiklerini ifade etti. Ailece bir arada çalışmanın mutluluk verdiğini belirten Ökmen, " Buraya hafta sonu geldiğim zaman dinleniyorum. Çocuklarımız burada istedikleri gibi eğleniyor, en ufak çocuğum bile elimden çapayı alıp toprağı kazıyor." ifadelerini kullandı. Kızı Nefiye Dinç ise, "Hafta sonlarını burada iyi değerlendiriyoruz. Çok iyi, eğlenceli geçiyor." dedi.

TORUNLAR”ÇAPA YAPARKEN OYUNLAR OYNUYORUZ”

Torunları Buğra Şen(8), "Tarlada çalışmak biraz yorucu oluyor ama insana huzur veriyor. Burada çapalarla bazen kuzenlerimle oyunlar kuruyoruz, otları topluyoruz. " dedi. Emine Erva Dinç(8) de "Bazen çapa yapıyoruz, bazen de toprakla oyun oynuyoruz. Kuzenlerimle değişik oyunlar oynuyoruz, taşları inceliyoruz, otları yoluyoruz. Çok hoşuma gidiyor." diye konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑