Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıralılardan çöp tesisine karşı büyük miting

Kandıra Kültür ve Çevre Derneği’nin (KAÇEV) çağrısıyla bugün Kandıra ilçe merkezinde çöp tesisine karşı miting yapıldı

19 Ekim 2024 Saat: 23:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 822 kez okunmuştur

Kandıralılardan çöp tesisine karşı büyük miting
Kandıralılardan çöp tesisine karşı büyük miting

Kandıra’nın Akçakese ve Pirceler bölgelerinde yapılması planlanan çöp tesisine karşı tepkiler devam ediyor. Bölge halkı, çöp tesisine karşı düzenledikleri çeşitli eylemlere bir yenisini ekleyerek, Kandıra Kültür ve Çevre Derneği’nin öncülüğünde büyük bir miting düzenledi. Akçakoca Kültür Merkezi yanında toplanan vatandaşlar, “Kandıra uyuma toprağına sahip çık!”, “Kandıra yeşildir yeşil kalacak!” sloganları atarak projeye olan tepkilerini dile getirdi. İlçe sakinleri, doğalarına ve çevrelerine sahip çıkmak için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

"ÜZERİMİZDE SORUMLULUK VAR"
Kocaeli Kandıra Kültür ve Çevre Derneği (KANÇED) Başkanı Adem Arı, "Neyi nasıl ifade edeceğim konusunda zora düştüğüm anlar vardır. Bugün su kaynaklarının hemen üstünde yapılan çöp tesisi meselemiz var. Üzerimizde bize bu görevi veren Kandıralıların sorumluluğu var. Dahası o sularla beslenen kuşların, bitkilerin sorumluluğu var. Burada dinlenen yiyecek yiyen göçmen kuşların da sorumluluğu var. Kandıra Akçakese bölgesine yapılacak tesisin süreci resmen başlatıldı."

"ORMANI YOK ETMEK İSTİYORSUNUZ"
"Daha önce bu bölgeye çöp tesisi yapılacağını basından öğrenmiş, tepkimizi büyük bir kalabalık ile dile getirmiştik. Yetkili makamlar ile görüşüp rapor hazırlayıp yetkili makamlara ulaşmıştık, sonuçlara ulaşmıştık. Ulaştığımızı sanmıştık. Çevreye zararı olmayacak dediler, bütün örnekleri araştırdık ve öyle olmadığını gördük. Ne değişti, DSİ nin kabul ettiği su kaynaklarımıza ne oldu, otoyol geçirip su kaynaklarımızı yok etmeye çalıştınız. Yığdınız toprakla ormanı yok ettiniz, projenizi de orman alanına yaparak ormanı yok etmek istiyorsunuz. Medyadan, 'akan kokan tesislerin Kandıra tarafına yapılması için anlaştık' ifadesine Büyükşehirden bir yalanma gelmedi, bekliyoruz!"

"HALKA RAĞMEN BİR ŞEY YAPILAMAZ"
"Bugün bu meydanda Kandıra halkı geçmişten çok daha güçlü, bizler inanıyoruz ki halka rağmen bir şey yapılamaz. Bilim insanlarının desteğini alıyoruz, bilim kurumumuz ile toplantılar yapıyoruz. Çalıştay düzenliyoruz, kadınlarımız gençlerimiz bu süreçte yanımızda yer aldılar. Gittiler köylere 3 kişi 5 kişi demediler konuşmalar yaptılar. Çekinmediler. Biz sularımızı evlatlarımıza temiz bırakmaya kararlıyız. İnsanımıza yalan yanlış bilgiler verdiler. Siz ne diye uğraşıyorsunuz dediler. Sularımızın, toprağımızın, havamızın kirletilmesini istemiyoruz" dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑