Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Kanko'dan TÜİK tepkisi: "Kimseyi kandıramazsınız

Kocaeli Milletvekili Kanko, TÜİK’in eylül ayı enflasyon verilerine tepki gösterdi. Kanko, TÜİK ile ENAG verileri arasındaki farkın halkın gerçek enflasyon deneyimiyle örtüşmediğini belirterek, iktidarın ekonomik durumu gizlemeye çalıştığını vurguladı

4 Ekim 2024 Saat: 08:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 443 kez okunmuştur

Kankodan TÜİK tepkisi: Kimseyi kandıramazsınız
Kanko'dan TÜİK tepkisi: "Kimseyi kandıramazsınız

CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, TÜİK’in açıkladığı eylül ayı enflasyon verilerini, ENAG (Enflasyon Araştırma Grubu) verileriyle karşılaştırarak sert eleştirilerde bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, TÜİK’in rakamlarının halkın gerçek yaşantısıyla uyuşmadığını söyleyen Kanko, iktidarın ekonomik durumu halktan gizlemeye çalıştığını öne sürdü.

Kanko, açıklamasında şunları dile getirdi: “ENAG verilerine göre eylül ayında enflasyon aylık bazda yüzde 5,34 artarken, yıllık enflasyon yüzde 88,63 olarak hesaplandı. Ancak TÜİK verilerine göre aynı dönemde enflasyon, aylık yüzde 2,97 ve yıllık yüzde 49,38 olarak açıklandı. Bu kadar büyük bir fark nasıl açıklanabilir? Vatandaşlarımız her gün markette ve pazarda hissettiği enflasyonla TÜİK’in açıkladığı rakamlar arasında ciddi bir uyumsuzluk var."

Kanko, halkın yaşam koşullarındaki zorlukları vurgulayarak, “Hayat pahalılığı karşısında halkımız her geçen gün daha fazla zorluk çekerken, bu veriler gerçeği ne kadar yansıtıyor? Hükümet, ekonomik durumun ciddiyetini halktan gizlemeye çalışmaktan vazgeçmeli; toplum zaten bu enflasyonu iliklerine kadar yaşıyor. Kimseyi kandıramazsınız” dedi.

Kanko, şeffaf ve güvenilir bir ekonomi yönetimi çağrısında bulunarak, “Ekonomi yönetiminde şeffaflık ve doğruluk vazgeçilmezdir. Bu büyük farklar, vatandaşın devlete olan güvenini daha da sarsıyor ve ekonomik politikaların güvenilirliğini ciddi biçimde sorgulatıyor” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑