Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kocaeli Akademik Odalar Birliği: “Bertaraf tesisi için iki yer bildirdik”

Kocaeli Akademik Odaları Birliği (KAOB), Kocaeli’nin çöp sorununa ilişkin bir basın toplantısı düzenleyerek, çöp bertaraf tesisi için önerdikleri iki bölgeyi açıkladı.

24 Temmuz 2024 Saat: 10:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.036 kez okunmuştur

Kocaeli Akademik Odalar Birliği: “Bertaraf tesisi için iki yer bildirdik”
Kocaeli Akademik Odalar Birliği: “Bertaraf tesisi için iki yer bildirdik”

Geçmiş dönem TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Murat Kürekçi, geçmiş dönemde yaşanan süreç ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıda, çöp bertaraf tesisi için önerilen bölgeler ve bu süreçte dikkate alınan kriterler ele alındı.

Önerilen Alternatif Alanlar

KAOB, çöp bertaraf tesisi için 16 alternatif alan içinden iki bölgeyi önerdiklerini açıkladı. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mehmet Ali Elma, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi'nde 150 hektarlık alanın, yerleşim yerinden en az 2 kilometre uzak ve belediye tarafından çöp depolama alanı olarak imara açıldığını belirtti. Ayrıca, Gebze’deki 12 hektarlık bir bölgenin de uygun olduğunu ifade etti.

Kandıra'nın Uygun Görülmemesi

Toplantıda, Kandıra bölgesinin de alternatifler arasında yer aldığını ancak gıda iktisat organize sanayi bölgesi ve cezaevi gibi yapılar nedeniyle uygun görülmediğini belirtildi. KAOB, bu kararla halka karşı sorumluluklarını yerine getirdiklerini vurguladı.

Dilovası Yine Gündemde

Uzun yıllardır Kocaeli’nin çöplerine ev sahipliği yapan Dilovası, bu sefer Kocaeli Akademik Odaları Birliği'nin önerisi ile yine çöp bertaraf tesisi ile gündeme geldi. KAOB, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi'nin çöp bertaraf tesisi için uygun olduğunu belirterek bu bölgeyi ön plana çıkardı.

Toplumun Bilgilendirilmesi ve Katılımı

KAOB, halk sağlığı ve çevresel faktörleri dikkate alarak, toplumun bilgilendirilmesi ve katılımının önemine dikkat çekti. Yer seçim sürecinin şeffaf ve objektif olmasını sağlayarak, kamuoyunun kabul edebileceği alanların belirlenmesinin amaçlandığını ifade etti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑