Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Kocaeli’de 71 sınıf karantinada

Veli-Der Şube Başkanı Beyhan Korkmaz yaptığı açıklamada Kocaeli’de 71 sınıfın karantinada olduğunu ifade etti.

18 Ekim 2021 Saat: 08:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.465 kez okunmuştur

Kocaeli’de 71 sınıf karantinada
Kocaeli’de 71 sınıf karantinada

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Şube Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz, salgında yüz yüze eğitimde 6’ıncı hafta raporunu yayınladı. Korkmaz tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Alınmayan önlemler sonucu bir öğretmenimizi daha Bayrampaşa Hüseyin Bürge Anadolu Lisesi’nden Ali Yurdakul öğretmenimizi Covid-19 nedeniyle kaybettik. Kocaeli’de bize gelen bilgilere göre 71 sınıf karantinadadır. Yaşanılan sorunlar ülke genelinde devam etmektedir. Okullarda temizlik malzemesi, hijyen, havalandırma, temizlik görevlisi sorunu tespitlere rağmen görmezden geliniyor. Veliler temizlikçi. Örneğin Denizli Merkezefendi ilçesinde geçen yıl İŞKUR-MEB protokolü üzerinden 280 civarında personel istihdam edilirken bu sayı bu yıl 84 civarında bırakılmıştır.

Çocuklarımızın için gerekli olan onlara en yakın okuldur. Servis araçları yönetmeliği ile bu kaza önlenebilecekken bu konuda da gereken yapılmamıştır. Servis araçları yönetmeliğinde gerekli değişiklik acilen yapılmalıdır. Ayrıca yüz yüze eğitim başlayalı 6 hafta olmasına rağmen bazı köylerde hala taşıma ihalesi yapılmamış Kocaeli’de ise daha yeni Kartepe Bölgesi’nde anlaşmaya varılmıştır. Dikili Yaylakurt Köyü’nde 25 lise öğrencisi, Dikili genelinde 100’ün üzerinde lise öğrencisi kişisel imkanları ile okullarına ulaşmaya çalışmaktadır. Zorunlu hallerde yapılacak olan taşımalı eğitimin araçlarının ve koşullarının iyi belirlenmesi gerekmektedir. Tamamlanmayan yerlerde taşıma ihalesi bir an önce yapılmalı, her çocuğumuzun ulaşabileceği koşullarda yeterli okul yapılmalıdır.

BİR AN ÖNCE 15 BİN ÖĞRETMEN GÖREVE BAŞLATILMALI
Alınması gereken tedbirler çok açık iken ısrarla gerekli önlemler alınmıyor. Bir an önce 15 bin öğretmen göreve başlatılmalı, yeterli öğretmen ataması, yeterli yardımcı personel istihdamı ve ek derslik sağlanmalı, sınıflar seyreltilmeli, aşı, havalandırma, hijyen, fiziki mesafe bütünlüklü bir şekilde yaşama geçirilmelidir. Karantinaya alınan sınıflarda uzaktan eğitime geçilmektedir. Ancak çocuklarımızın ihtiyacı olan cihaz ve internet erişimi sorunu devam ettiği için çocuklarımızın büyük çoğunluğu karantina süresince uzaktan eğitime ulaşamamaktadır. Ayrıca karantina sırasında uzaktan eğitim noktasında da farklı uygulamalar yaşama geçirilmektedir. Havaların soğuması ile birlikte havalandırma sisteminin olmaması salgın açısından riski artırıyor. Tüm okullarda havalandırma sistemin sağlanması için bir an önce önlem alınmalıdır.

“TÜM VELİLERE ÜCRETSİZ İZİN HAKKI VERİLMELİ”
Karantinaya alınan sınıflarda görüyoruz ki çocuklarımızda pozitif vakaların çıkması ile birlikte velilerde de pozitif vaka artışı hızla yayılmaktadır. İşsiz kalma kaygısı veya ücret kesintisi riski nedeniyle çalışmak zorunda kalan veliler çocukları ve kendileri için PCR testi yaptırma konusunda endişe taşımaktadır. Ayrıca pozitif tanısı konulan ve karantinaya alınan sınıflarda çocuklarımızın bu zor dönemlerinde ebeveynlerine ihtiyacı vardır. Karantinaya alınan tüm sınıflarda karantina süresince ve pozitif tanısı konulan çocuklarımızın tedavisinin devam ettiği süre boyunca çalışan tüm velilere ücretli izin hakkı verilmelidir. Tüm öğrencilere, velilere, eğitim emekçilerine ücretsiz, düzenli PCR testi sağlanmalıdır.

“NAKİLLERİN ÖNÜ AÇILDI”
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle okullar arası nakiller yeniden düzenlenmiştir. Fen, Sosyal Bilimler ve proje okulu olan anadolu liselerine yani imam hatip okullarından akademik okullara nakillerin önü açılmıştır. Bu düzenleme çocuklarımızın, velilerin birincil tercihinin akademik okullar olduğunu bize göstermektedir. Kasım ayı ile birlikte okullarda sınavlar başlayacak ancak MEB tüm uyarılarımıza rağmen sınavlarla ilgili bir düzenleme yapmadı. Karantinaya alınan sınıflar ve öğrencilerin yüz yüze eğitime devam ediyor olması çok ciddi mağduriyetler oluşturacaktır. MEB bu konuda acil düzenleme yapmalıdır. Okul başarı puanı uygulamasından vazgeçilmelidir.

“SORUMLUSUNUZ”
MEB, 7. ve 11. sınıflar içinde DYK’ların açılması kararı aldı. Ancak, alınan bu karar öğrencilerin salgında yaşadıkları öğrenme kayıplarını gidermeyi değil öğrencileri sınavlar için yatıştırmayı hedeflemektedir. Ayrıca, MEB tüm öğrencilere yardımcı kaynak desteği sağlıyoruz diyerek soru bankaları dağıtmaya başladı. MEB’i yöneten akıl eğitimin sadece sınavlar için olduğunu düşünmektedir. Oysa eğitim çocuklarımızın dünyayı algılama aracı; ilgi ve yeteneklerini fark etme olanağı; bilişsel, fiziksel, sosyal ve duyuşsal gelişme sürecidir. MEB, salgında dahi öğrencilerimizi yatıştırmaktan vazgeçmeli, çocuklarımızın gereksinimlerini karşılamalıdır. Çocuklarımızın, eğitim emekçilerinin sağlığından, haklarından, yaşanılan her olumsuzluktan, çocuklarımızın yüz yüze eğitim, kamusal eğitim hakkından sorumlusunuz.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑