Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kocaeli’de Suyumuz var ama hızla azalıyor!

Kocaeli’de beklenen yağışların olmadığı gelen sıcak havalarla su kullanımı en üst seviyelere ulaştı. Kocaeli’nin içme suyunu karşılayan Yuvacık Barajı ve Namazgâh Barajı’nda sıcaklarla birlikte her geçen hafta biraz daha azalıyor!

22 Temmuz 2024 Saat: 12:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 539 kez okunmuştur

Kocaeli’de Suyumuz var ama hızla azalıyor!
Kocaeli’de Suyumuz var ama hızla azalıyor!

Sıcaklık değerinin 30 derece seviyelerinde olduğu ve nem oranının bunaltıcı seviyelere ulaştığı Kocaeli’de su kullanımı artıyor. Barajlardaki doluluk oranları artan kullanımla birlikte her geçen hafta biraz daha düşüyor. 

NAMAZGAH’DA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

12 Temmuz Cuma günü Kandıra’daki Namazgâh Barajı’nda doluluk oranı yüzde 62 oranına sahipken bu oran 19 Temmuz Cuma günü yüzde 61’di. 1 haftada doluluk oranı yüzde 1 düşen barajda geçtiğimiz yılın aynı dönemi yüzde 86 doluluk oranına vardı fakat o dönem bölgede sele neden olan yağışlar doluluk oranını yükseltmişti. O dönem yağış öncesi doluluk oranı yüzde 70’di. 2022 yılının aynı dönemindeki doluluk oranı ise yüzde 68’di.

1 HAFTADA 230 BİN METREKÜP SU KULLANILDI
Namazgâh Barajı’nda 12 Temmuz Cuma günü 14 milyon 70 bin metreküp su tutuluyordu. Bu rakam 19 Temmuz Cuma günü 13 milyon 840 bin metreküp olarak açıklandı. Buna göre Namazgâh Barajı’ndan 1 hafta içerisinde 230 bin metreküp su kullanıldı. Önceki yılların aynı döneminde 1 haftada kullanılan su 90 bin bin metreküp bandındaydı. Barajdaki su kullanım oranı önceki yıllara göre yaklaşık 2,5 kat arttı.

YUAVCIK 3 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

19 Temmuz Cuma günü Başiskele’deki Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı yüzde 61 olarak açıklandı. Barajın 12 Temmuz’daki, yani 1 hafta önceki doluluk oranı yüzde 64’dü. Yuvacık Barajı’nın, 2023 yılı temmuz ayındaki doluluk oranı o dönem etkili olan yağışlarla yüzde 98’di. 2022 yılı temmuz ayı başı doluluk oranı ise yüzde 85’di.

HAFTALIK KULLANIM YAKLAŞIK 2,5 KAT ARTTI
1 hafta önce, hafta sonuna 32 milyon 460 bin metreküp su ile giren Yuvacık Barajı, bu hafta sonuna ise 31 milyon 10 bin metreküp su ile girdi. Bir önceki hafta rakamıyla bu haftanın rakamı yan yana geldiğinde Kocaelili vatandaşların 1 hafta içerisinde 1 milyon 450 bin metreküp suyu kullandığı görülüyor. Yuvacık Barajı’ndan, Kocaelililerin günlük kullandığı su ise yaklaşık 207 bin 142 metreküp. Önceki yıllarda yılın aynı dönemi haftalık su kullanımı yaklaşık 590 bin bandındayken bu yıl bu rakam yaklaşık 2,5 kat arttı.


 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑