Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Kocaeli Valiliği'nden Fındık Kantarlarına Sıkı Denetim!

Kocaeli İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, bu yıl fındık hasadı sezonunun başlamasıyla birlikte Kandıra ve çevresinde faaliyet gösteren ticari işletmelere yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirmiştir. Bazı firmalara cezai işlem uygulandı.

2 Eylül 2024 Saat: 21:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.897 kez okunmuştur

Kocaeli Valiliğinden Fındık Kantarlarına Sıkı Denetim!
Kocaeli Valiliği'nden Fındık Kantarlarına Sıkı Denetim!

Kocaeli İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, bu yıl fındık hasadı sezonunun başlamasıyla birlikte Kandıra ve çevresinde faaliyet gösteren ticari işletmelere yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirmiştir. Bazı firmalara cezai işlem uygulanırken kantarlar yönetmeliğe uygun hale getirildi.

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Kocaeli İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, bu yıl fındık hasadı sezonunun başlamasıyla birlikte Kandıra ve çevresinde faaliyet gösteren ticari işletmelere yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirmiştir. Özellikle fındık ticaretinde kullanılan büyük ölçekli kantarların denetimi, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu ve ilgili Ölçü ve Ayar Yönetmeliği kapsamında büyük bir titizlikle yapılmıştır.

Denetimlerin amacı, ticari işletmelerin kullandığı kantarların doğru ölçüm yapmasını sağlamak ve böylece üreticilerin emeklerinin adil bir şekilde karşılık bulmasını temin etmektir. Fındık, Kandıra ve çevresi için büyük bir ekonomik değere sahip olup, bu değerli ürünün hasat sezonunda doğru tartılması hem üretici hem de alıcı için büyük önem arz etmektedir.

Yapılan denetimler sonucunda, bazı firmaların kullandıkları kantarların yönetmelik hükümlerine uygun olmadığının tespit edilmesi üzerine idari para cezaları uygulanmıştır. Ancak, bu cezai işlemlerin ardından, söz konusu işletmelerle gerekli düzeltme faaliyetleri de gerçekleştirilmiş, kantarların yönetmeliklere uygun hale getirilmesi sağlanmıştır. Bu denetimler, bölgede fındık hasadının yoğun bir şekilde yapıldığı bu dönemde, ticaretin adil ve şeffaf bir şekilde sürdürülmesini sağlama amacı taşımaktadır.

Denetimler, bölgedeki fındık üreticilerinin haklarını koruma ve ticaretin usulüne uygun yapılması, ticari işletmelerin yönetmeliklere tam uyum sağlaması ve bölge ekonomisinin sürdürülebilir şekilde gelişmesi için devam edecektir." denildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑