Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kocaeli Valisi Yavuz'dan muharrem ayı ve hicri yılbaşı mesajı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, muharrem ayı ve hicri yılbaşı dolayısıyla mesaj yayımladı.

7 Temmuz 2024 Saat: 11:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 443 kez okunmuştur

Kocaeli Valisi Yavuzdan muharrem ayı ve hicri yılbaşı mesajı
Kocaeli Valisi Yavuz'dan muharrem ayı ve hicri yılbaşı mesajı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, mesajında, muharrem ayı ile yeni bir hicri yıla daha ulaştıklarını belirterek, Cenabıhakk'ın, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Mekke'den Medine'ye hicretini esas alan bu kutlu başlangıcı hayırlara vesile kılmasını niyaz etti. Kerbela'nın muharrem ayını matem ve hüzne dönüştürdüğünü belirten Yavuz, şunları kaydetti:


"Muharrem ayının bu yönüyle de nereden gelip nereye gittiğimiz hakkında bize ışık tutarak geçmişin, halin ve geleceğin idrakine varmamızı sağlayan aydınlatıcı mübarek bir aydır. Bereketin adı olan aşure gününün içinde yer aldığı muharrem ayı, birlik, beraberlik ve paylaşımı da perçinlemektedir. Birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşlik duygularımızın daha da arttığı bu günlerde gözlerimizin daima barışa, doğruluğa, kardeşliğe bakması; yüreğimizin sevgi, saygı ve hoşgörüyle atması gerekmektedir."

Yavuz, hüzünlerde, acılarda nasıl birleşilebiliniyorsa sevinçte de bir ve beraber olunması gerektiğini vurgulayarak, "Tüm dünyada barışın, kardeşliğin hüküm sürmesi ve yeni Kerbela'ların yaşanmaması için birbirimizi sevmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini rahmetle anıyor, muharrem ayının ve aşure gününün birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirmesini diliyor, ülkemize ve tüm İslam alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑