2025 yılı Ramazan Ayı'nda uygulanacak olan ramazan pidesi tarifesi belli oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pidenin gramajı ve fiyatını Kocaeli'de açıkladı.
2025 yılı Ramazan Ayı'nda uygulanacak olan ramazan pidesi tarifesi belli oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pidenin gramajı ve fiyatını Kocaeli'de açıkladı. Ramazan pidesi geçen yıla göre yüzde 33 daha pahalı olacak.
30 GRAM BÜYÜDÜ 10 TL ZAMLANDI
1 Mart' ta başlayacak olan 2025 yılı Ramazan Ayı öncesi, ramazan pidesinin kaç para ve kaç gram olacağı merak ediliyordu. Bu sorunun cevabını Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Kocaeli Fırıncılar Odası'nda düzenlediği basın toplantısında verdi. Geçtiğimiz yıl 340 gram 20 TL olarak satılan ramazan pidesi bu yıl 370 gram 30 TL tarifesiyle satılacak. Konuyla ilgili açıklamada yapan Federasyon Başkanı Halil İbrahim Balcı şunları söyledi: "Kilo fiyatı 81 TL üzerinde olmayacak. Yüzde 33'lük fiyat artışı söz konusu. Kocaeli için 370 gramı 30 TL olacak.
YÜZDE 50 ZAM DEMEK DOĞRU OLMAZ
Türkiye'nin hiç bir şehrinde yüzde 35 üzerinde artış olmayacak. Ramazan pidesi ununda yüzde 40, işçi maliyetlerinde yüzde 40 artış oldu. Enflasyon yüzde 45 olarak gerçekleşti. Pide fiyatındaki artış enflasyonun altında. Vatandaşımızın alım gücünü düşünmek zorundaydık ve vatandaşımızın ramazan pidesi alabilmesi için elimizden geleni yapmıştık. Yüzde 50 zam demek doğru değil çünkü gramaj da yukarı çekildi. Hem fiyat hem gramaj artışı olduğu için artış yüzde 33 oluyor.
UN FİYATLARINDA ARTIŞ OLMAMASI HALİNDE ZAM YAPMAYACAĞIZ
Ekmek fiyatlarına un fiyatları nedeniyle geride kalan süreçte zam yapmıştık. Un fiyatlarında bir artış olmaması halinde yeniden zam yapmayacağız. Bugüne kadar şükürler olsun undaki zammı yüzde 25'de tutuldu. Bu oran böyle devam ettiği sürece ekmeğe zam gündeme gelmeyecek. Ekmek ve pide arasındaki fark oranına bakarsak yüzde 30 fark söz konusu. "