Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Kocaeli'nin elektrik kesintileri TBMM'ye taşındı!

28.Dönem CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmada son dönemde Kocaeli genelinde sıkça yaşanan elektrik kesintilerini gündeme getirdi

25 Temmuz 2024 Saat: 22:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 600 kez okunmuştur

Kocaelinin elektrik kesintileri TBMMye taşındı!
Kocaeli'nin elektrik kesintileri TBMM'ye taşındı!

28.Dönem CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, Kocaeli’nin Türkiye’deki vergi tahakkuk/tahsilat oranının en yüksek il olduğunun altını çizerek, tüm bunlara rağmen Kocaeli’nin hak ettiği şartlarda hizmet alamadığını vurguladı. Kocaeli’nin 12 ilçesinde de yaşanan elektrik kesintilerinin vatandaşları bezdirdiğini ifade eden Yıldızlı, elektrikli ev eşyaları bozulan halkın, makineye bağlı yaşamak zorunda olan hastaların ve sıcak yaz günlerinde buzdolabında gıdaları çürüyen vatandaşların, esnafların, işverenlerin ve işçilerin Kocaeli’de yaşadığı elektrik kesintisi zulmüne artık son verilmesi gerektiğini ifade ederek Kocaeli’deki iktidar vekillerini çözüm için çaba harcamaya davet etti.

‘GEREKLİ HİZMETİ ALAMAMAKTA’
Yıldızlı konuşma metninin tamamında şu ifadelere yer verdi; “ Bugün, Kocaeli’nde son dönemde sıklıkla yaşanan elektrik kesintisi sorunlarından bahsedeceğim. Kocaeli, 16 adet OSB’si, 4 adet teknoparkı, 34 adet limanı ile bir sanayi başkenti olmasının yanında iki üniversitesi, Tübitak, Marmara Araştırma Merkezi ile de bir bilim kentidir. İmalat sanayine katkısı yüzde 13 olan Kocaeli, vergi tahakkuk tahsilat oranı yüzde 95 ile Türkiye’nin birinci ilidir. Ancak tüm bu özelliklerine rağmen gerekli hizmeti alamamaktadır.

‘8-9 SAATİ AŞAN ELEKTRİK KESİNTİLERİ’
Kocaeli’nin 12 ilçesinde aylardır günde 8-9 saati aşan elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Dilovası ilçemizde kullanılan hat Darıca ile aynı olduğu için Diliskelesi Mahallemizde 13 bin vatandaşımız elektrik kesintisi problemi yaşamaktadır. İzmit ilçemizde 102 mahallemiz var, bunların 50 si kırsal mahalle, bunlardan Durhasan, Solaklar, Eseler köylerinde yaşanan elektrik sorunları nedeniyle vatandaşlarımızın elektrikli eşyaları sürekli yanmaktadır.

‘BUZDOLAPLARI YANIYOR’
Kartepe ilçemizde Acısu, Köseköy, Arslanbey’de esnaflarımız ve vatandaşlarımız ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. Karamürsel’de yine aynı şekilde balıkçılarımız, fırıncılarımız, kasaplarımız elektrik kesintilerinden dertliler. Başiskele'de her gün elektrik kesintisi oluyor. Evde çalışma sistemine dâhil olan vatandaşlarımız iş yerleriyle sorun yaşıyor. Ani kesintiler elektrikli ev aletlerinin bozulmasına yol açıyor. Uzun süreli kesintiler yüzünden buzdolapları yanıyor.

‘MAKİNAYA BAĞLI HASTALAR SIKINTIDA’
Zaten vatandaş et alamıyor, aldığı eti de buzdolabında saklayacak, elektrik kesintisinden dolayı bu etler de maalesef çöpe gidiyor. Makineye bağlı olan astım ve koah hastaları da sıkıntıda. Bakın, bir vatandaşımızın bana gönderdiği mesajı okuyorum size: "Plansız elektrik kesintilerinden bıktım, uyku apnesi hastasıyım, makineyi çalıştıramıyorum. Uykuda ölürsem sorumlusu enerji dağıtım şirketleridir." Bütün vatandaşlarımızın ve enerji sendikalarının ortak talebi, enerji dağıtım hizmetinin özel sektörden alınıp mutlaka ve mutlaka kamulaştırılmasıdır.

İKTİDAR VEKİLLERİNE SESLENDİ
İktidarın vekillerinden bir istirhamım olacak Kocaeli'nin problemlerine karşı biraz daha duyarlı olmalarını rica ediyorum. Nasıl, Maliye Bakanına gidip üniversitenin problemiyle ilgilendiyseniz, Ulaştırma Bakanına gidip Cengiz Topel'le ilgilendiyseniz, buradan da kalkıp Enerji Bakanına gidip Kocaeli'nin elektrik kesintileriyle ilgili çözüm üretirseniz çok kıymetli olacak. Akabinde de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanına gidip Kocaeli'nin deprem bölgesi olduğunu biliyorsunuz, siz gidin, peşinize ben de takılacağım, Kocaeli'nin problemlerini hep birlikte çözelim diyorum.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑