Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Mehmet Ali Paşa Kent Lokantası açıldı! Askıda yemek uygulaması başladı

Günde bin kişiye yemek hizmeti sunacak Mehmet Ali Paşa Kent Lokantası Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımı ile açıldı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kent lokantalarında askıda yemek uygulamasının başladığını du

14 Eylül 2024 Saat: 07:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.131 kez okunmuştur

Mehmet Ali Paşa Kent Lokantası açıldı! Askıda yemek uygulaması başladı
Mehmet Ali Paşa Kent Lokantası açıldı! Askıda yemek uygulaması başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Kocaeli’ye gelmiş ve Emek Büroları Akademik Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirmişti. Özel’in programı kapsamında İzmit Belediyesi’nin projesi olan Halk Lokantası’nın ikincisi olan Mehmet Ali Paşa Halk Lokantası’nın açılışı gerçekleşti. Fevziye Halk Lokantası’ndan sonra Mehmet Ali Paşa’da da günde bin vatandaş 40 TL karşılığında yemek yiyebilecek.

YARA SARMAK İÇİN TOPLANDIK
Açılış konuşmasını yapan Hürriyet, Kent Lokantaları’nın vatandaşlara ilaç gibi geldiğini söyleyerek konuşmasında şu ifadelerde bulundu: “ Bugün burada aslında bir açılış için değil, bir derdi yarayı sarmak için toplandık. Kent lokantalarımız sadede bir tabak yemek sunmuyor. Geçim sıkıntısı çeken ailelerin, yaşlıların ve öğrencilerin hikayesini anlatıyor. Bu sofralarda sadece gıdaları değil dayanışmayı ve umudu da paylaşıyoruz. Biz İzmit Belediyesi olarak halkımızın yanında olacağız dedik. Kent lokantalarını İstanbul Belediyesi’nden sonra İzmit’te hayata geçirmiş ve ilkini merkezde açmıştık.

ASKIDA YEMEK BAŞLADI
Bu kapılar ihtiyacı olanlara sonuna kadar açık. Bekirpaşa dediğimi benim de mahallem olan bölgem de ikincisini açıyoruz ve İzmit Belediyesi olarak yanınızdayız diyoruz. Kent Lokantaları bir dayanışmanın ürünüdür, aynı zamanda bugünden itibaren birbirine omuz vermek isteyen vatandaşlarımız için askıda yemek uygulamamızı başlattık. Bugün yemeğimiz ücretsiz olacak. Bugün ki yemeği CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ve yönetimi tarafından ödeniyor.”

HÜRRİYET’İN KARNESİ
Hürriyet ardından konuşan Özel, İl Başkanı Bülent Sarı’yı hastanede ziyaret ettiğini söyleyerek Bekirpaşalılara hitaben şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partililer standart belediye hizmetlerini dört dörtlük yapıyorlar. Çok geçici bir serzeniş dışında bir sorun duymuyoruz. İzmit belediyesinin hizmetlerini dört dörtlük yapmayanlar 31 Mart seçimlerine baksın. Fatma Kaplan Hürriyet’in karnesi iyi. Kent Lokantaları ilk olarak Ekrem Imamoğlu’nun projesi olarak başladı. Daha sonra diğer belediye başkanları kentlerine taşıdılar. Birazdan açacağımız lokanta Türkiye’de ki 45’inci lokantadır.

HAZIRLIĞINI YAPMIŞ
Gittiğim her yerde eğer ilk gün ki yemeği biri karşılamıyorsa belediye başkanının kredi kartını alıyorum ve ödetiyorum. Ama Fatma Kaplan Hürriyet beni meclisten tanıdığı için hazırlığı yapmış. Buradan yemek yiyen herkes Allah razı olsun burayı yapanlardan diyorsa ben de başkanımdan razıyım. Belediyelerimiz kent lokantaları açmaya devam edecek. Cumhuriyet Halk Partisi olarak muhalefet partisi olmayı bıraktık.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑