Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

MHP, mahkeme yoluyla da olsa kurultaya gidecek

MHP’de kurultay için imza veren Kandıra İlçe Başkanı Türkan Özcan, önemli bir açıklama yaptı. Özcan, “Olağanüstü kurultay için imza toplanır ve genel merkez bunu kabul etmezse hukuk yoluna gidilebilir” dedi

12 Aralık 2015 Saat: 00:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.917 kez okunmuştur

MHP, mahkeme yoluyla da olsa kurultaya gidecek
MHP, mahkeme yoluyla da olsa kurultaya gidecek
1 Kasım genel seçimleri sonrasında MHP’de başlayan kurultay tartışmaları her gün yeni bir boyut kazanıyor. Genel başkanlık için isimleri geçen kişilerin başlattığı imza kampanyası ile olanca hızı ile devam ediyor. Kocaeli’de de çok sayıda delegenin kurultay için imza verdikleri konuşuluyor.

 

“BENİ GÖREVDEN ALABİLİRLER”

İmza veren isimler arasında yer alan MHP Kandıra İlçe Başkanı Türkan Özcan, “Görevden alınma gibi bir şey henüz yaşanmadı. Genel merkez böyle bir şey yaparsa bir şey diyemeyiz. Ancak ben istifa etmem. Delegelerimiz beni başkan seçti” dedi. Olası bir görevden alma olayı durumunda partiden istifaların başlayabileceğini kaydeden Özcan, “Değişimden yana olmak ayıp bir şey mi? Sorunlarımızı içimizde tartışamayacaksak, tavır koyamayacaksak o zaman siyaset yapmanın anlamı var mı?” açıklamasında bulundu.

“TAVAN İZİN VERMİYOR”

Kandıra’da istişare yaptıklarını ve partililerin değişim istediğini vurgulayan ilçe başkanı Özcan, şöyle konuştu: “Genel merkez belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarını dinlesinler. Taban değişim istiyor. Tavan ise bunu istemediğinden baskı yapıyor. Bu nedenle teşkilatlar zafiyete uğruyor. Bizde teşkilatlanma aşağıdan yukarı doğrudur. Tartışmalar nedeniyle sürtüşme yaşanabilir. Görevden alınmam önemli değil, fakat benden sonra burada yapı oluşturmak zor olur. Görev verilen insan yukarıya ne kadar güvenecek.”

HEDEF 600 İMZA

Tüzük kurultayı için 247 imzanın yettiğini dile getiren Türkan Özcan, “Ancak biz bunu böyle yapmak istemiyoruz. Mazeret aramasınlar. 500-600 imza ile genel merkez tarafından gereken yapılacaktır. Yapmazlarsa hukuk yoluna gidilebilir. MYK toplantısında karar verilecek. Toplanmaz ise Asliye Hukuk Mahkemesine dava açılacak. Mahkeme tarafından YSK’ya yönlendirilme yapılıyor. Bu da 45 günlük bir süredir” açıklamasında bulundu.

SALI GÜNÜ NE OLACAK?

Öte yandan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’nün yönetim kurulu ve üst kurul delegeleriyle birlikte Ankara’da katılacağı Salı günkü toplantı ise büyük önem taşıyor. Heyet önce grup toplantısına katılacak, ardından genel merkezde yapılacak görüşmeler neticesinde görevden alma olup olmayacağı belli olacak. Hatırlanacağı gibi MHP İl Başkan Yardımcısı Erkan Azeri, olağanüstü kurultay talebi nedeniyle Aydın Ünlü tarafından görevinden alınmıştı.

KOCAELİ’DE 12-13 KİŞİ VAR

Bu arada MHP’de kurultay isteyen delege sayısının 12-13 kişi olduğu, ancak bu taleplerini gizli tuttukları belirtildi. Bu kişilerin kimler olduğu da olağanüstü kurultay da ortaya çıkabilir. 7 Haziran seçiminden sonra izlediği politikayla eleştirilen ve 1 Kasım seçimlerinde 80 olan vekil sayısı 40’a düşen MHP’de tabanından AKP’ye ciddi kaydığı belirtildi. 7 Haziran’da Bayburt, Giresun, Kırıkkale, Gümüşhane, Uşak, Kırşehir, Nevşehir, Burdur ve Aksaray’dan ilk kez milletvekili çıkartan MHP, 1 Kasım’da ise bu illerde sıfır çekti. Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de de en çok oyu AKP almıştı. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑