Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Sene sonunda Kent Kart kalkıyor

Kocaeli de dahil olmak üzere pek çok şehirde kullanımı olan Kent Kart kalkıyor. Buna göre, şehir içi toplu ulaşım ve teknoloji Türkiye Kart bünyesinde buluşacak.

19 Temmuz 2024 Saat: 20:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.978 kez okunmuştur

Sene sonunda Kent Kart kalkıyor
Sene sonunda Kent Kart kalkıyor

Şehir içi toplu ulaşım ve teknoloji, Türkiye Kart çatısı altında birleşiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılanmaya göre, toplu taşıma araçlarının Türkiye Kart ile kullanımı hem daha güvenli hem de daha pratik hale gelecek.

TÜRKİYE KART PROJESİ
Türkiye Kart Projesi kapsamında, PTT A.Ş. ile Vakıf Katılım arasında çok sayıda bankacılık süreci de kapsayan bir iş birliği protokolü imzalandı. PTT Pul Müzesi'nde yapılan imza töreninde konuşan PTT A.Ş. Genel Müdürü Hakan Gülten, şehir içi toplu ulaşım kartlarında yeni bir tarihsel araştırmayı belirtti.

TÜM SİSTEMLERE ENTEGRE EDİLECEK
PTT A.Ş. Genel Müdürü Hakan Gülten, Türkiye Kart'ın 2025 yılında 81 yıllık faaliyete geçeceğini açıkladı. Gülten, bu projeyle birlikte farklı şehirlerde kullanılan toplu ulaşım kartlarının entegre olarak genişlediğini belirtti. Yenilikçi'nin 2024 yılı sonuna kadar Türkiye genelinin yüzde 50'sinde yaygınlaşması hedefleniyor. Türkiye Kart, şehir içi toplu ulaşım araçlarında tüm sistemlere entegre olacak şekilde tasarlandı. Bu yenilik sayesinde, ikamet ettikleri şehir dışında da aynı kartı kullanarak toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabilecek.

KREDİ KARTLARINA DA TANIMLANACAK
PTT A.Ş. Genel Müdürü Hakan Gülten, Türkiye Kart Projesi'nin kredi kartlarına da entegre edildiğini belirterek, bu olağanüstü ve dünya çapında bir teknoloji olduğunu vurguladı. Ayrıca Türkiye Kart'ın cep telefonu ve karekod ile ödeme sistemlerini destekleyeceklerini de ifade etti. Türkiye Kart Projesi’nin ilerleyen günlerde şehir içi toplu ulaşım kartlarının kullanımını sona erdireceği öngörülüyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑