CHP Kandıra İl Genel Meclis Üyesi Recep Şenol, bir yıllık hizmetlerini gazetemizin Kandıra temsilcisi Ünal Cankurtla paylaştı. Meclis üyesi, ilçemize hizmetlerin bir kısmını aldıklarını bir kısmını da alamadıklarını söyledi
CHP Kandıra İl Genel Meclis Üyesi Recep Şenol, 2012 yılında İl Özel İdare tarafından, Vali Ercan Topacanın büyük desteğiyle, Kandıraya büyük hizmet aktardıklarını belirtti. İl Genel Meclisi Üyesi Recep Şenol, 2012 yılında Kandırada hayata geçirilen projeleri paylaştı. Şenol, eğitimden sağlığa, tarımdan ulaşıma, Kandıraya yapılan ve yapılmayan hizmetlerle ilgili şu bilgileri verdi; Eğitimde hayata geçirilen projeler arasında; Akçaova, Kaymaz Araman, Çamkonak, Kefken, Safalı, Kırkarmut Şehit Ahsen Budak, Özbey, Eğercili Namık Kemal, Tasvire Hurşit Güneş, Mehmet Akif Ersoy İlkokullarının yanı sıra Gürgendüzü İlköğretim Okulunun onarımının yapılmasıyla birlikte Kandıra Anadolu Sağlık Meslek Lisesine dönüştürülerek yatılı bir şekilde hizmet vermesini sağladık. Eski Sağlık Meslek Lisesinin onarımının yapılmasıyla burası da İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürüldü. AKÇAOVA İ.Ö.O. BİNASI Kaymakamlık Kız Öğrenci Yurdunun METEMe devredilmesiyle mevcut METEMin pansiyonu da sınıflara dönüştürüldü. Bu şekilde daha fazla öğrenciye hizmet verilmesi sağlandı. Kandıra Merkezde yıllardan beri prefabrikte eğitim veren Akçakoca İlkokulunu büyük gayretlerimiz sonrasında vali beyin desteğiyle 3 kattan oluşan 24 derslik mükemmel bir okul olarak ilçemize kazandırdık. Zafer İlkokulu bahçesinde bulunan şahıs yerinin istimlak edilerek okul bahçesine dahil edilmesini sağladık. Kandıranın en büyük eksikliklerinden biri olan ana okulu için girişimlerde bulunduk. İl Özel İdareye ait şehir stadının yanında 2 parsel yeri Milli Eğitime ana okulu yapılması için tahsis ettik. Büyük bir kısmını hayırsever bir vatandaş üstlendi. Özbey İlkokuluna çok amaçlı salon yapılması için ihalesi yapıldı. Önümüzdeki aylarda hizmete açılması bekleniyor. VALİ BEYDEN SÖZ ALDIK Kandıraya çok amaçlı kapalı spor salonu yapımı için vali beyden söz aldık. 2013 bütçesiyle ilçemize yakışır 1000 kişilik güzel bir spor salonu yapılacak. Bunların yanında Kandıra Devlet Hastanesine cihaz alımına katkı sağlamak için toplam 750 bin lira İl Özel İdareden aktarıldı. Hastanenin en büyük eksikliklerinden biri olan ambulans için sağlık il müdürlüğünden söz aldık. Tarımda Köye Hizmet Götürme Birliği aracılığı ile tarımla uğraşan yaklaşık 4250 kişiye yüzde 50 İl Özel İdare destekli 210 ton (300 bin TL) fiğ tohumu, 430 bin liralık yonca tohumu, 230 bin liralık mısır tohumu dağıtıldı. Köylümüze toplam 960 bin liralık katkı sağlanmış oldu. Kandıranın köylerinde muhtarlık tarafından yapılan hizmetlere destek olarak 309.250 lira Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından destek sağladık.
KALICI DOKTOR İSTİYORUZ Kandıra Kefken yolu üzerinde yeni yapılan Yulaflı Köprüsünün bir an önce trafiğe açılması için vali beyden destek istedik. Kandıra Sarısu yolu üzerinde bulunan Kızılcapınar köprüsü sel sonrasında büyük zarar görmesiyle trafiğe kapatılmıştı. Bu köprünün yenilenmesi için vali beyden destek istedik. İlçemiz için büyük gayret sarf etsek de bunların bir kısmını Kandıraya sunmanın sevincini yaşarken, ilçemizin ekonomi, sağlık ve eğitim yönünden bir çok girişimimiz başarısızlıkla sonuçlandı. Kandıra Devlet Hastanesinde 2 yılı aşkın uzman doktor eksiğinin olması bunları defalarca vekillerimize, valimize ve sağlık il müdürlüğüne söylememize rağmen bu eksiği bir türlü gideremedik. Kocaelinden geçici uzman doktorlarla bu açığı kapatmaya çalışıyorlar. Kandıranın 70 bin nüfusu var. Kandıraya geçici değil kalıcı doktor istiyoruz. 4 YILLIK FAKÜLTE Kandıranın gelişmesi ve büyümesinde en büyük faktörlerden biri olan 4 yıllık fakültenin gelmesi için büyük gayret gösterdim. İlçemizde bir hayırseverin fakülteye yer bağışlamasına rağmen siyasetçilerden ve idarecilerden gerekli ilgiyi bulamadık. Bu konuda hayırseverin bağışlamak istediği yere tek arzum ve isteğim 4 yıllık fakültenin yapılması. Bu konuda iktidara ve tüm yetkililere büyük sorumluluk düşüyor. Fakültenin ilçemize yapılması için herkes üzerine düşeni yapmasını rica ve talep ediyorum. Akçaova bölgesinde 14 köyün arazilerinin üzerine İSKİ Su Havzası şehrinin konması nedeniyle yüzlerce vatandaşın yıllardan beri mağduriyeti sürüyor. Bu mağduriyetin giderilmesi için İSKİ Genel Müdür yardımcısıyla görüşmemize rağmen çözüm bulamadık. Her ne kadar Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan bu sorunu çözdük dese de çözülen herhangi bir sorun yoktur. Bu sorunun çözülmesi için bu bölgenin su havzasından çıkartılması gerekmektedir. YASA NEDEN ÇIKTI? Son çıkan Büyükşehir yasasına gelince bu yasaya neden ihtiyaç duyulduğunu hala anlamış değilim. Çünkü köylerimiz şu anda Büyükşehir Belediyesinden hizmet alıyor. Bir alt belediyeye bağlanmasının ve köy statüsünün kaldırılıp, mahalle olmasının köylüye hiçbir faydası olmayacaktır. Çünkü mahalleye dönüşen köylerdeki köy tüzel kişiliğine ait tüm taşınır ve taşınmaz mallar Belediyeye devredilecektir. Köylerimiz hiçbir zaman İzmitin herhangi bir mahallesi gibi hizmet alamayacaktır. Fakat onlar gibi yönetilecektir. Mesela ev, ahır, samanlık yaparken mahalle gibi yapacaklar. Cenazesini defnetmek için belediyeden izin alacaklar.Artık köy değil mahalle olduğu için ormanlardan istediği gibi faydalanamayacak. Bu da köylümüzün zor olan hayat şartlarını biraz daha zorlaştıracak.