Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Tahir Büyükakın: “En borçlu belediye diyenler buradaki araçlara baksınlar”

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni en borçlu belediye olarak lanse edenlere “Bu 50 aracın tanesi 11 milyon lira. Türkiye’nin en borçlu belediyesi olduğunu söyleyenler buradaki araçlara da bakabilirler.” dedi.

24 Temmuz 2024 Saat: 10:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 505 kez okunmuştur

Tahir Büyükakın: “En borçlu belediye diyenler buradaki araçlara baksınlar”
Tahir Büyükakın: “En borçlu belediye diyenler buradaki araçlara baksınlar”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni aldığı 81 otobüsten 50 yeni araç temmuz ayı içerisinde teslim edilerek Büyükşehir’in otobüs filosuna katıldı. Filoya katılan 50 yeni aracın tanıtımı için Kocaeli Kongre Merkezi’nde tören düzenlendi. Gerçekleşen törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Hayri Baraçlı, Ulaşımpark Genel Müdürü Serhan Çatal, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, BMC temsilcisi Adli Emiroğlu ve vatandaşlar katıldı.

İLK 35 DOĞALGAZLI OTOBÜS ALDIK
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kocaeli büyük bir şehir ve büyümeye devam ediyor. 2004 yılında İzmit Büyükşehir Belediyesiydi. Büyükşehir modeli ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olduk. O zaman 1 milyon 250 bindi şimdi 2 milyon 100 binin üzerine çıktı. 20 yılda 1 milyon artan nüfustan bahsediyoruz. Böyle bir şehrin ulaşım, altyapı çalışmalarına yetişmek gerçekten zor. Bunların planlanmasını ve kaynağın bulunmasının zorlukları var. 2011 yılında ilk doğalgazlı araçlarımızı aldık. İlk 35 tane doğalgazlı otobüsün alımı ile başladık ve filoyu yenilemek için çalışmalara devam ettik.

5 YILDA 315 ARACI FİLOMUZA KATTIK
2021 yılında 125, 2022 yılında 90, 2023 yılında 10, 2024 yılında 90 olmak üzere toplam 315 adet yeni otobüsü filomuza kattık ve toplam araç sayımız 644 oldu. Sayıyı daha da artırmamız lazım. Toplu taşımada 2 bin 194 araç kullanılıyor. Yüzde 5 mertebesinden 30 seviyelerine geldik. Bunu artırarak devam edeceğiz. Toplu taşıma araçlarının cazibe, konforunu ve güvenliğinin artırılmasını amaçlıyoruz. Aldığımız otobüsler de bunun en büyük göstergesidir. Halkın mutluluğunun artacağı şekilde şehrimizi yönetmeye devam ediyoruz.

TRAMVAY KAPASİTESİ İKİ KATINA ÇIKACAK
En önemli meselelerden bir tanesi raylı sistemin geliştirilerek büyütülmesi. Tramvay hattının Kuruçeşme’ye uzatılması ve Şehir Hastanesi Tramvayı ile 8.9 mertebesine ulaştırdık. Burada da amacımız 14 seviyesine ulaşmak. Alikahya tramvay hattı kapsamında durakların genişletilmesi hem de yeni tramvay araçlarının alınması çalışması sürüyor. Dört yeni tramvayımızı da filomuza katıldı. Önümüzdeki sene inşallah hem tramvay kapasitesini iki katına çıkarmış, yeni araçlarımızla sefer başlamış olacak. Sinyalizasyon çalışmamızın tamamlanmasıyla Tramvay hattı şehir hastanesini içine alacak şekilde tamamlanmış olacak.

BURADAKİ ARAÇLARA BAKSINLAR
Bu 50 aracın tanesi 11 milyon lira. Türkiye’nin en borçlu belediyesi olduğunu söyleyenler buradaki araçlara da bakabilirler. Sabit borcu kapatmak yerine şehre otobüs almak daha mantıklı ve bizde onu yapıyoruz. En borçlu belediye diye kasıtlı şekilde haberler yapıyorlar. Ben her zaman bunları söyleyeceğim; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mali yapısı en sağlam belediyedir. 30 tane de körüklü otobüsler gelecek. Onların da tanesi 14 milyon lira. Toplam 1 milyar liralık bir yatırımdan bahsediyoruz. Bahsedilen en borçlu belediyedeki borç Yuvacık Barajı borcu. Sizin yaptığınız bir borç, bunu defalarca söyledim.”

KONFOR ÖN PLANDA TUTULUYOR
Teslim edilen 50 araç, 12 metre CNG (Sıkıştırılmış doğalgaz) yakıtlı ve alçak tabanlı BMC otobüsler 5 yıl yedek parça ve servis garantili. 26 oturan, 64 ayakta olmak üzere 90 yolcu kapasiteli otobüslerde çarpışma ve sürücü ikaz sistemi bulunuyor. Ayrıca otobüsler; yakıt tasarrufu, rampa çekiş performansı ile emsallerine göre daha güçlü motor sistemine sahip. Otobüslerde konfor ön planda tutuluyor. Araç içerisinde son model yangın ikaz söndürme sistemi, ergonomik yapıya sahip nano teknoloji bakteri önleyici koltuk, bebek, hamile, yaşlılar için özel olarak dizayn edilmiş fosfor özellikli görsellere sahip tercihli koltuklar ve elektronik yolcu bilgilendirme ekranları bulunuyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑