Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Tarımsal Sulama Suyu İçin 2. Etap Çalışmalarını Sürdürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit ve Kandıra ilçelerinde tarımsal ve hayvansal sulamaya destek sağlamak amacıyla 1. etap çalışmaları tamamlanan tarımsal sulama altyapı çalışmalarında 2. etap çalışmalarını sürdürüyor.

2 Eylül 2024 Saat: 20:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.773 kez okunmuştur

Tarımsal Sulama Suyu İçin 2. Etap Çalışmalarını Sürdürüyor
Tarımsal Sulama Suyu İçin 2. Etap Çalışmalarını Sürdürüyor

İSU Genel Müdürlüğü, kent genelinde altyapı çalışmaları kapsamında faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında, kaliteli ve sağlıklı yeni içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları inşa ediliyor. Ayrıca, birçok derede ıslah çalışmaları devam ederken suyun depolanması için yeni içme suyu depoları inşa ediliyor. İSU Genel Müdürlüğü bu çalışmaların yanı sıra tarımsal faaliyetlere destek sağlamak amacıyla Kandıra ve İzmit ilçelerinde tarımsal sulama hattı çalışmalarını sürdürüyor.

1. ETAP ÇALIŞMALARINDA SULAMA HATLARI TAMAMLANDI
2023 yılı yatırım programı kapsamında, tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı Kandıra ve İzmit ilçelerinin tarımsal sulama ihtiyacının bir kısmını karşılayacak 1. etap çalışmalarında sulama hattı çalışmaları tamamlandı. Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalar kapsamında iki ilçede toplamda 28.084 metre uzunluğunda sulama suyu hattı inşa edildi. Bu çalışmalar kapsamında 1 adet 300 metreküp kapasiteli içme suyu deposu ve terfi merkezi yapımı da tamamlandı.

2. ETABIN TAMAMLANMASIYLA 2.793 HEKTAR ALAN SULANACAK
Kocaeli’nin tarımsal kalkınmasına büyük katkı sunan İSU, 2024 yatırım programı kapsamında başladığı 2. etap sulama altyapı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bağlıca, Güvercinlik, Kaymaz Araman, Hıdırlar, Mülkşehsuvar, Alefli ve Sarıgazi mahallelerinde yürütülen çalışmalarla toplamda 49.890 metre sulama hattı inşa edilecek. Proje kapsamında ayrıca, iki adet 250 metreküplük depo ve iki adet terfi merkezi de bölgeye kazandırılacak. 2. etap tamamlandığında, 1.909 hektarlık alan daha sulama suyuna kavuşacak ve böylece toplamda 2.793 hektarlık geniş bir tarım arazisi suyla bereketlenecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑