Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Tatilciler Kandıra’ya akın etti Sahiller otopark gibi oldu

Havaların ısınmasıyla Kandıra Sahillerine akın eden binlerce tatilci plajları tıka basa doldurdu, sahilde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu

16 Temmuz 2012 Saat: 11:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 12.404 kez okunmuştur

Tatilciler Kandıra’ya akın etti Sahiller otopark gibi oldu
Tatilciler Kandıra’ya akın etti Sahiller otopark gibi oldu
Ramazan ayı girmeden önce sıcak havayı değerlendirmek isteyen binlerce vatandaş Kandıra Sahillerine akın etti. Çevre illerden ve ilçelerden gelen binlerce tatilci sahilde eğlenceli bir gün geçirmek isterken oluşan araç trafiği tatili zehir etti. 7'den 70'e herkesin sabahın erken saatlerinden itibaren geldiği sahil, öğle saatlerinde sıcaklığın 40 dereceye yaklaşmasıysa tıklım tıklım doldu. Sadece bölge halkı değil, çevre illerdeki vatandaşların da gelmesiyle sahilde adeta adım atacak yer kalmadı. Bu nedenle Kandıra'nın araç trafiği de adeta kitlendi, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.
ÇEKİLİR GİBİ DEĞİL Ramazan ayının yaz sıcaklarına geldiği bu yıl denize girebilme süresinin kısıtlı olması nedeniyle hafta sonu Kandıra Sahilleri iğne atsanız yere düşmeyecek durumdaydı. Sakarya ve İzmit yolundan Kandıra sahillerine akın eden araçlar sahile giden tüm yolları tıkadı, park edecek bir yer bulmak imkansız hale geldi. Hafta sonunda Kandıra'ya 25 bin civarında araç günübirlik olarak giriş yaptı. Bu arada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi alt yapı ve üst yapı çalışmalarını sürdürüyor. Bu da tatilcileri bir hayli zora sokuyor. Hem müteahhitler hem de tatilciler bu sezon çile çekiyor.
OTOPARK GİBİ OLDU Binlerce vatandaşın akın ettiği sahillerde bir de gelişi güzel parklar olunca sahil otopark haline döndü. Jandarma ekipleri trafiğin akışını sağlamak için canla başla çalışırken sahillere akın eden vatandaşlar zor bir hafta sonu geçirdi. Kandıra sahillerinde en çok sorun yaşanan Cebeci ve Kefken gibi gözde sahillerde trafik kitlenirken park yeri bulmakta mümkün olmadı. Kerpe, Cebeci ve Kefken’e göre biraz daha şanslı çünkü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kerpe girişine bin 500 kişilik otopark yaptırıyor. Araçlarla dolan yol kenarları, otoparklar ve boş araziler zaman zaman trafik ekiplerine de zor anlar yaşattı. Ayrıca binlerce kişinin akın ettiği Kandıra Sahilleri’nde konaklama, restoran hizmetleri de yetersiz kaldı. Turizm bölgesi ilan edilen Kandıra sahilleri artık tatilcilere yetersiz gelmeye başladı.


       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑