Kandıra Araman köyünde Emin Yurdakul’un 4 çocuğundan biri olan 1974 doğumlu, evli ve üç çocuk babası Nihat Yurdakul, baba mesleğini 20 yıldan beri sürdürüyordu. Babasını kaybetmesi sonrasında bu mesleğe dört elle sarılarak yürüttüğünü ifade etti.
Baba mesleğini yürüten Nihat Yurdakul, “ Süpürgelerin hammaddesi olan süpürgelikleri 30 dönüm bir arazide ekip, buradan topladığım süpürgelikleri işleyerek, el süpürgesi haline getiriyorum. Satışını ise Adapazarı’ndaki tüccarlara pazarlayarak geçimimi sağlıyorum.
Teknolojinin ilerlemesine rağmen el süpürgelerine büyük rağbet oluyor. Günde 80 tane el süpürgesi yapıyorum. İlkokul’dan sonra babamın yanında çalışmaya başladığımdan, eğitimimi sürdüremedim. Ama baba mesleğini sürdüreceğim. Bundan dolayı çocuklarımın eğitimini bu baba mesleğiyle sağlayarak, eksikliklerini gidereceğim. Kandıra civarında bizden başka el süpürgesi yapan olmadığından, bize gelen talepleri teknolojinin ilerlemesine rağmen karşılamakta zorlanıyorum” dedi.


