Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 2 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Diyaliz cihazı arttırıldı, hekimi hala atanmadı

Kandıra devlet hastanesinde diyaliz hasta sayısı yazın gelmesi ile birlikte arttı. Hastane idaresi sağlık il müdürlüğünden cihaz talebinde bulundu. Cihaz sayısı 11 den 13 e çıkartıldı. Fakat hala bir diyaliz hekimi atanmadı.

Kandıra devlet hastanesinde diyaliz hasta sayısı yazın gelmesi ile birlikte

Kandıra devlet hastanesinde 11 diyaliz cihazı 30-35 kişiye hizmet veriyordu. Yaz ayının gelmesi ile birlikte hasta sayısı 50-55 i buldu. Bunun üzerine diyaliz cihazlarının yetersiz kalması sonucu Kandıra devlet hastanesi baş hekimi Adil Kurban sağlık il müdürlüğünde cihaz artırımı talebinde bulundu. Diyaliz odası yetersiz kalınca eski baş hekimlik odasını bu alana tahsis etti. Hastanede 11 diyaliz cihazı bu şekilde 13 e çıkartıldı. Günde 50-55 hasta kapasitesine ulaşıldı. Bu şekilde Kandıra devlet hastanesinde diyaliz hastaları bir nebzede olsa rahatlamış oldu. Kocaeli devlet hastanesinden görevlendirilen diyaliz hekiminin yanı sıra 6 tanede hemşire görev yapıyor.

Kandıra merkez ve köylerinde 40-45 hasta her gün Kandıra devlet hastanesi diyaliz aracı ile evlerinden alınarak makinalara bağlanıyor. Tedavisinin ardında tekrar hastalar araçlarla evlerine bırakılıyor. Araçlar Kandıra merkez ve köylerinde günlük 200 km yol katlediyor.

error: İçerik Korunmaktadır!