Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Emlakçılık güvenilir bir meslek olacak

Kocaeli Emlakçılar Odası’nın kurulması için yetki alan Ahmet Pekin, emlakçılığın güvenilir bir meslek olması için çalışacaklarını söyledi.

Kocaeli Emlakçılar Odası’nın kurulması için yetki alan Ahmet Pekin, emlakçılığın
Rastgele Banner Alanları

Kocaeli Emlakçılar Odası’nın kurulması için yetki alan Ahmet Pekin, gazetemizi ziyaret ederek yaşanan süreçle ilgili bilgi verdi. 23 Ekim 2014 tarihinde Emlakçılar Odası’nın kurulması için bakanlıktan yetki isteyen ve bu süre içerisinde birkaç kez dilekçesini yenileyen Pekin, 28 Aralık 2015 tarihinde bakanlıktan yetki aldıklarını ve o tarihten itibaren çalışmalara başladıklarını ifade etti. İlimizdeki 12 ilçeyi gezerek Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıtlı emlakçılardan odanın kurulması için ıslak imza topladıklarını belirten Pekin, yeterli sayıya ulaşıldığında odanın kurulması için bakanlığa dilekçe vereceklerini ve kurucu başkan olarak atandıktan sonra 3 ay içerisinde odayı kongreye götüreceklerini ifade etti.

KAÇAK EMLAKÇILARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Kandıralı emlakçıları iş yerlerinde tek tek ziyaret ederek odanın kurulması için destek isteyen Pekin, üyelerin hepsinin odanın kurulması yönünde istekli olduğunu belirtti. Kandıralı emlakçıların en büyük sıkıntısının kaçak emlakçılar olduğunu söyleyen Pekin, “Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına kayıtlı 580 üyemiz var. Vergi levhası olup da odaya kayıtlı olmayan 250 civarında da emlakçımız var. Bunun haricinde ne vergi levhası ne de oda kaydı olmayan bin tane daha emlakçı var. Bunlar kaçak çalışıyorlar. Odanın kurulma aşamalarını tamamladıktan sonra kongre süreci ile ilgileneceğiz. Kongrede üyelerimiz bizi seçerse onların sıkıntılarına yönelik araştırmalarımız olacak. Resmi emlakçılık yapanların dışında emlakçıyım diye dolaşan ve üyelerimizin hakkını gasp edenlerle ilgili de projelerimiz var. Meslektaşlarımızı huzursuz eden hiçbir oluşuma müsaade etmeyeceğiz” dedi.

EMLAKÇILIK GÜVENİLİR BİR MESLEK OLACAK
Emlakçılığın güvenilir bir meslek haline gelmesi için çalışacaklarını kaydeden Pekin, “Biz emlakçıların güvenilir bir esnaf olmasını istiyoruz. Müşterilerinde güvenilir ve yasal yerlerden alışveriş yapmalarını söylüyoruz.  Bu bir bütündür. Halkımızın resmi yerlere itibar etmelerini, alışverişlerini yasal, vergisini ödeyen, topluma faydalı olan emlakçılardan yapmalarını istiyoruz. Odamızı kurmamız halinde Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’yle yapacağımız yasal sözleşmelerle emlakçılığı güvenilir bir meslek haline getirip ön plana çıkartacağız” diye konuştu. Sözlerini sürdüren Pekin, Kandıra’nın çok geliştiğini ve gelişmeye de devam edeceğine inandıklarını söyleyerek, Kandıralı emlakçıların kendilerine göstermiş olduğu teveccühten dolayı da teşekkürlerini iletti.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kandıra Kaymakamlığı, olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle 29 Temmuz
Sıradaki Haber 29 Temmuz’da Kandıra’da 6 Plaj Hariç Tüm Sahillerde Denize Girmek Yasaklandı
error: İçerik Korunmaktadır!