Kandıra Merkez Şefik Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı M. Ali Bayrak ve yönetimi tarafından görevlendirilen mahalle sakini ve dernek üyesi Rüştü Uygur, önce Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve ardından İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ile görüşerek Merkez Şefik Camii’ne mahya kazandırılmasını talep etti. Yapılan görüşmelerin ardından Başkan Ünal Köken’in girişimleri ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın katkılarıyla Kandıra Merkez Şefik Camii’ne son sistem bir mahya kazandırıldı.
MÜBAREK GECELERDE KULLANILACAK
Camilerin gerdanlığı olan mahya, en son dijital teknolojiyle yapılarak Türkçe mealler, tavsiyeler ve ayetlerle formatlandı. Mahya sorumlusu olarak Merkez Şefik Camii imamı ve müezzini Ercan Rüzgar’la Mustafa Girgin görevlendirildi. Bu güzel ve anlamlı hediye Kandıra’da mübarek gecelerde Şefik Camii minarelerinden parlamaya başladı.
DOĞAN’A TEŞEKKÜR
İzmit merkezdeki tüm çift minareli camileri mahyalarla süsleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a Kandıra’nın tek çift minareli camisi olan Merkez Şefik Camii’ne de mahya kazandırılmasında verdiği katkıdan dolayı teşekkürlerini sunan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, “Kandıra’mız için hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Rüştü Uygur ise “Yüreğinde Kandıra sevgisi olan Sayın Dr. Nevzat Doğan ‘a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.


