CHP cezaevi ziyaretlerine devam ediyor. Dün milletvekili Haydar Akar ve beraberindeki partililer tutuklu yakınlarını ziyaret etti. Bugünse Kandıra İlçe Sekreteri Sedat Çetinkaya, İl Yöneticisi Bilgi Dehmen, Necla Ekinci Kuru, Recep Şenol, İl Başkan Vekili Neşe Celep, İl Yöneticisi Emre Andız, İzmit İlçe Sekreteri M. Nazım Gençtürk, İl Sekreteri Yasemin Erim Karaca, Hasan Akar, İl Gençlik Kolları Sekreteri Aşkın Yunus Erdoğan cezaevi önünde tutuklu yakınlarıyla bayramlaştı. Partililer, cezaevleri ziyaretleri sırasında tespit ettiği sorunları rapor olarak CHP’nin cezaevi komisyonuna iletecek.
Ziyaret sonrası açıklama yapan İl Başkan Vekili Neşe Celep, “Bugün cezaevinde yatan mahkum yakınlarını ziyaret ettik. Özellikle bugün tespit ettiğimiz bir sorun var. Ailelerin birçoğu saat sıkıntısı nedeniyle yakınlarıyla görüşemiyor. Bunun nedeni de görüşü dokuz güne yaymak yerine birkaç günde bitirmek istemeleri. Yakınların birçoğu da yatak kapasitesinin az olduğunu ve merdiven altı yerlerde mahkumların yattığını, hatta yer yatağı koymak için bile yer bulunmadığından şikayetçi. Mahkumlar genel olarak fiziki koşullardan şikayetçi. Sağlık alanında gerekli olan teçhizatların bulunmamasından şikayetçi. Ziyaretlerimizin sonunda da tespit ettiğimiz sorunları partimizin cezaevi komisyonuna rapor halinde sunacağız” ifadelerini kullandı.
Kandıra Cezaevi’nde tutuklu yakınını ziyarete gelen Gündüz Gülsünoğlu ise “ Devlet hırsızı tecavüzcüye sahip çıkıyor. Normal suçluları serbest bırakmıyor. Daha geçen gün serbest bırakılan bir hırsız dükkanıma girdi. Devlet tecavüzcüleri, bunun gibi hırsızları serbest bırakıyor, normal suçluları serbest bırakmıyor. Benim oğlumun suçu hala kesinleşmedi fakat hala tutuklu” diyerek sitem etti. CHP, cezaevleri ziyaretlerine cumartesine kadar devam edecek.


