Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

YGS'ye girecekler bu habere dikkat!

ÖSYM Kocaeli Sınav Koordinasyon Kurulu tarafından YGS için alınan tedbirler açıklandı. Öğrenciler için önemli uyarılarda bulunuldu

ÖSYM Kocaeli Sınav Koordinasyon Kurulu tarafından YGS için alınan tedbirler
Rastgele Banner Alanları

12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili olarak, ÖSYM Kocaeli Sınav Koordinasyon Kurulunca alınan tedbirler açıklandı. Kurul tarafından yapılan açıklamada kent genelinde kaç adayın sınava gireceği belirtildi. Sınava girecek adayların nelere dikkat etmeleri, nelerle sınava giremeyecekleri yönünde uyarılarda bulunuldu.
 

SINAVIN YAPILACAĞI MERKEZLER

ADAY SAYISI

BİNA SAYISI

MERKEZ(İzmit, Derince, Kartepe, Başiskele)

19.721

74

GEBZE

18.794

61

GÖLCÜK

4.545

15

KÖRFEZ

4.846

13

KARAMÜRSEL

1.705

9

TOPLAM

49.611

172

 
ADAYLARA UYARILAR
 
Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzerleri emniyet görevlileri tarafından elle ve/veya dedektörle aranacak;
Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, anahtarlık, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ince metal tokalı kemer hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü takı, plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla,
cep bilgisayarı, saat ve sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinası vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,
her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla,
– kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, vb. araçlarla,
– yiyecek, içecek (şeffaf pet şişe içerisinde su hariç) ve diğer tüketim maddeleri ile gelmeleri kesinlikle yasaktır.
– ilaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlarla sınav binalarına girmelerine kesinlikle müsaade edilmeyecektir.
Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra bu araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.
Adaylar sınavın yapılacağı binaya, sadece aday şifreleri ile internetten kendilerinin edinecekleri 2017 YGS Sınava Giriş Belgesi ve T.C. Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik kartı veya süresi geçerli pasaportu veya Geçici Kimlik Belgesi ile alınacaklardır. Nüfus cüzdanında adayın fotoğrafı, soğuk damgası ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde adayın fotoğrafı, soğuk damgası ve T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.
Sınav Giriş Belgesi ve T.C. Nüfus Cüzdanı / Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı / süresi geçerli pasaportu / Geçici Kimlik Belgesi yanında olmayan adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacaktır.
İzmit / Derince / Başiskele / Kartepe / Gölcük / Karamürsel / Körfez / Gebze Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri 12 Mart 2017 Pazar günü saat 07.00’den itibaren açık olacak ve “Sınava Giriş Belgesi” ile bir fotoğrafını yanında getiren adaylara “Geçici Kimlik Belgesi” vereceklerdir.
Sınav Giriş Belgesi yanlarında olmayan adaylar bu belgeyi sınavdan önce Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi ÖSYM Bürosundan ve Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlık Binasından alabileceklerdir.
Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. ADAYLAR, SAAT 09.45’TEN SONRA SINAV BİNALARINA ALINMAYACAKLARDIR.
Sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, bir adet silgi, bir adet kalemtıraş, şeker ve peçete ÖSYM tarafından her bir aday için temin edilecektir. Adaylar sınava sadece şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.
Sınav başladıktan sonra, sınavın toplam süresinin 3/4’ü (120 dk.) kadar zaman geçmeden ve son 15 dakika içerisinde adaylar sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacaklardır.
Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.
Sınavın yapıldığı her salona en az bir adet duvar saati ÖSYM tarafından temin edilecektir.
Sınav başladıktan sonra adaylar kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dahil) sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacaktır. Sınav salonundan dışarıya çıkan aday kesinlikle sınav salonuna geri alınmayacaktır. Sınavın toplam süresinin 3/4’ü (120 dk.) tamamlanmadan sınav salonundan ayrılan aday, bu süre doluncaya kadar sınav binası içerisinde bekletilecektir.
Sınavın güven ve huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla; saat:13.00’a kadar; sınav yapılacak binaların yakınında kurulan pazarların gürültü yapmalarına, araçların klakson çalmalarına, araç konvoyları oluşturulmasına ve inşaat çalışması yapılmasına izin verilmeyecek ve bu konuda ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.
11 Mart 2017 Cumartesi günü adayların sınav giriş yerlerini görebilmeleri için sınav binalarına girişlerine izin verilmeyecektir.
12 Mart 2017 Pazar günü 07.00 – 16.00 saatleri arasında adaylar sınav giriş belgeleriyle, görevliler sınav görev belgeleriyle Büyükşehir Belediyesi otobüslerini ücretsiz olarak kullanabileceklerdir.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kandıra Kaymakamlığı, olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle 29 Temmuz
Sıradaki Haber 29 Temmuz’da Kandıra’da 6 Plaj Hariç Tüm Sahillerde Denize Girmek Yasaklandı
error: İçerik Korunmaktadır!