Referandum çalışmaları için ilimize gelen Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Gebze ilçesindeki ziyaretlerinin ardından Kandıra ilçesini ziyaret etti. Kandıra’da muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Aksakal’a DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, il yönetiminden Örgütleme Başkanı Turgay Adıgüzel, İlçe Başkanı Okan Elkırmış ve yönetim kurulu üyeleri Ahmet Demir, Muhammed Demir, Gülçin Demirdöver, Elif Akarsu, İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım ve birçok partili eşlik etti.
DUYARLI OLMALIYIZ
Ziyaretlerine Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şubesi ile başlayan Aksakal, burada Dernek Başkanı Mevlüt Akdeniz ve derneğe üye muhtarlarla bir araya geldi. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette referandum sürecini değerlendiren Aksakal, 18 madde içerisinde Türkiye’nin geleceğini büyük sıkıntılara sokabilecek maddelerin olduğunu söyledi. Türk Milleti’nin bu süreçte çok dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini kaydeden Aksakal, 100 yıl önceki ortamın yeniden oluşturulmaması için sandıklardan mutlaka ’Hayır’ çıkması gerektiğini ifade etti.
CAN DERDİNE DÜŞTÜK
Ardından Yeni Kandıra Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek Başkan Musa Yener ve derneğe üye muhtarlarla bir araya gelen Aksakal, burada yaptığı konuşmasında, “Kocaeli ve Kandıra bizim için önemli bir bölge. Özellikle Kandıra üretimin merkezinde, tarımın beşiği olan bir bölge fakat hak ettiği pozisyonda değil. Hâlbuki buranın hem denizciliğinin hem tarımının daha çok geliştirilmesi gerekirdi. Tabi şuan da can derdine düştük. Ülke olarak millet olarak kimliğimiz, kişiliğimiz elimizden alınmaya çalışılıyor” dedi.
MUHTARLARDAN DESTEK İSTEDİ
Konuşmasında muhtarlardan destek isteyen Aksakal, “ Yüz yıl önce ümmettik, Atatürk bizi ulus yaptı. O zamanlar kulduk, Atatürk bizi birey yaptı. Şimdi yeniden 100 yıl öncesinin manzarasına gidişin bir zorlaması, dayatması var. Buna sizlerin önderliğinde halkımızın dur demesini sağlamamız gerekiyor. İktidarlar gelir gider. Hangi parti olursa olsun. Bizim 16 Nisan’da mutlaka bu dayatmaya direnç gösterip sandıktan Hayır oylarının çıkmasını sağlamamız gerekiyor. 17 Nisan’dan sonra iktidar ve parlamento ne olacak oturur düşünürüz” ifadelerini kullandı. Aksakal muhtarların ardından çarşı esnafını ve pazar esnafını ziyaret ederek halkla kucaklaştı.


