Halep Oradaysa Kandıra Burada kampanyası üçüncü tırı Kandıra Belediyesi önünden Kocaeli milletvekili İlyas Şeker, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, İlçe Müftüsü Burhan Bilgin, Ak Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder, Ak Parti Kandıra Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Çelik, Ak Parti Kandıra Gençlik Kolları Başkanı Murat Ölmez, Kandıra Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Günay, İHH Kocaeli Başkanı Hüseyin Bayrak, Gülsima Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Raif Yıldız, İlim Yayma Cemiyeti Kandıra Temsilcisi Faruk Özaydın, Kandıra Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş yardım tırını dualarla uğurladı.
YARDIMA HALKIN DESTEĞİ YOĞUN
Kandıra Belediyesi, İlim Yayma Cemiyeti, İHH, Gülsima Eğitim ve Kültür Derneği, Kandıra Kent Konseyi ve ilçe esnafının katılımlarıyla, Halep’te yaşanan insanlık suçuna dünyanın dikkatini çekmek ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak adına başlatılan “Halep Oradaysa, Kandıra Burada” yardım kampanyası kapsamında hayırsever vatandaşların destekleriyle alınan un, kuru gıda, giyisi, çocuk bezi, battaniye ve bot yüklü, dualarla yola çıktı.
KANDIRA’DAN 8’NCİ TIR
Son iki yıl içerisinde Kocaeli’den Suriye’ye giden 114’üncü, Kandıra’dan ise 8’nci olan yardım tırı Halep için yola çıktı. Yardım tırı içerisinde 420 çuval un, 50 koli kuru gıda, 300 adet battaniye, 250 koli yetişkin ve çocuk kıyafeti, 20 koli Kadın peti, 3 koli ayakkabı, 30 koli çocuk bezi yer alıyor.
DUALARLA UĞURLANDI
Kandıra İlçe Müftüsü Burhan Bilgin yaptığı kısa konuşmada; “Nerede mazlum, orada Kandıra. Tüm dünya dursa da, yaşanan katliama sessiz kalsa da Kandıra durmayacak. Kandıralı tüm kardeşlerimizi duyarlı olmaya ve Kandıralının gücünü göstermeye davet ediyoruz” açıklamalarında bulundu. Ardından yapılan dua ile tır uğurlandı.


