Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

İlimizde TYP İle Birlikte Bin 250 Kişi İşe Alınacak

Toplum Yararına Program kapsamında başvurular tamamlanırken kuralar 23 Mart’ta çekilecek. Kura sonucu ismi çıkanlar 27 Mart’ta iş başı yapacak

Toplum Yararına Program kapsamında başvurular tamamlanırken kuralar 23 Mart’ta çekilecek.
Rastgele Banner Alanları

Toplum Yararına Program (TYP), için ilimizde kura çekimleri 23 Mart’ta tamamlanacak ve İş Kur il binasında askıya çıkacak. Kura çekimi süresinde ismi çıkanların gerekli şartları sağlayıp saplamadığı kontrol edilecek.  İlimizde  TYP ile birlikte Bin 250 kişi işe alınacak.
45 SAAT ÇALIŞMA ŞARTI
TYP ile iş başı yapan vatandaşlar için programın geçerlilik süresi 9 ay olarak belirlendi. 1250 kişinin ilimizde alınacağı programdan yararlanacak olanların İş Kur’a bağlı işsiz olması ve herhangi bir sosyal yardım almaması gerekiyor. Ayrıca TYP’de haftalık 45 saat çalışma şartı bulunuyor. TYP’den ikinci kez yararlanmak için 9 aylık süre boyunca çalıştıktan sonra 3 aylık bir aranın ardından tekrar 9 ay boyunca çalışabilir. Programdan sadece 8 boyunca yararlanılabilir. 
YARARLANAMAYACAK OLANLAR
İŞKUR tarafından düzenlenen TYP dışında bir program ya da kurstan yararlanmış olan işsiz, 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz. Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz. Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz. Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz. Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP’ye tekrar katılamaz.
TYP’NİN UYGULANACAĞI ALANLAR
TYP’nin uygulanacağı alanlar şunlar, Çevre temizliği,Kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Vadi ve dere ıslahı, Erozyon engelleme çalışmaları.
 

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kandıra Kaymakamlığı, olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle 29 Temmuz
Sıradaki Haber 29 Temmuz’da Kandıra’da 6 Plaj Hariç Tüm Sahillerde Denize Girmek Yasaklandı
error: İçerik Korunmaktadır!