Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Büyükşehirde çalışana yüzde 10 zam

Büyükşehir Belediyesi ve İSU’da çalışanları bağlayan toplu sözleşme Başkan Karaosmanoğlu tarafından imzalandı. Yaklaşık 1800 çalışana yüzde 10 zam verildi

Büyükşehir Belediyesi ve İSU’da çalışanları bağlayan toplu sözleşme Başkan Karaosmanoğlu
Rastgele Banner Alanları

Hizmet İş-Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Yerel – Sen arasında yürütülen 1800 personeli ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlandı. 700’ü İSU’da olmak üzere 1800 personeli ilgilendiren TİS görüşmeleri dört aydır devam ediyordu. Dört aylık süreçte arabulucu sürecinde de sonuç alınamamış ve konu arabulucu dönemine geçilmişti. Hizmet İş-Sendikası Şube Başkanı İdris Ersoy ve Yerel-Sen arasında son bir toplantı daha yapıldı. Bu toplantıda anlaşma sağlandı.
YÜZDE 10 ZAM
Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bin 800 personeli ilgilendiren TİS’le ilgili detayları aktaran hizmet İş Şube Başkanı İdris Ersoy, “Yapılan toplu sözleşme 01 Ocak 2017 – 2019 yılının sonuna kadar geçerli olacak. Sözleşmemizden 700’ü İSU’da olmak üzere bin 800 personel faydalanacak. Birinci yıl personel ücretlerine yüzde 10 zam yapılacak. İkinci yıl enflasyon artı yüzde 1 ve üçüncü yıl da enflasyon artık yüzde 1’lik zam yapılacak. Sosyal haklarda da ücret oranında artış yaşanacak. Yine belediyede görevli personellerimizin ortalama yevmiye ücreti 105 liradan 115 liraya çıkmış olacak. Sosyal haklarda ücretler oranında düzenlenecek” dedi.
VERDİĞİ DEĞERİ GÖSTERDİ
Dört aydır zorlu bir TİS süreci yönettiklerini ifade eden Başkan Ersoy, “Dört aydır zorlu bir süreçte TİS görüşmelerini devam ettiriyorduk. En son gelinen noktada arabulucu sürecinin de fayda göstermemesine rağmen biz sözleşmenin masada biteceğine inanıyorduk. Netice itibarı ile Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu çalışanlarına vermiş olduğu değeri gösterdi. Enflasyonun üzerinde bir rakamla görüşmeleri tamamladığımız için mutluyuz. Her iki tarafa da hayırlı olsun” açıklamasında bulundu. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Belde A.Ş. toplu sözleşmesi ile önümüzde ki hafta sonuçlanması bekleniyor.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Atlı Jandarma, Motosikletli Asayiş ve
Sıradaki Haber Atlı Jandarma, Bot ve Motosikletli Timler Kandıra Sahillerinde 7/24 Görevde
error: İçerik Korunmaktadır!