Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 2 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

“Kandıra köyleri spor yapıyor” projesi hayata geçiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kandıra Kaymakamlığı iş birliği ile yürütülen “Kandıra köyleri spor yapıyor” projesi hayata geçiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kandıra Kaymakamlığı iş birliği ile yürütülen

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kandıra Kaymakamlığı iş birliği ile yürütülen “Kandıra köyleri spor yapıyor” projesi kapsamında mahalle muhtarları ve din görevlileri ile istişare yapmak üzere bir toplantı yapıldı. Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programa Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Spor Şube Müdürü Ziyaülhak Sarıgül, Büyükşehir Belediyesi Kandıra Koordinatörü Numan Balaban, Kandıra Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü İlhan Şerif Aykaç, Kandıra Belediyesi Basın Yayın ve Kültür Müdürü İbrahim Çakmak, İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Rahmi Karatop, Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mustafa Satılmış, muhtarlar ve cami imam hatipleri katıldı.

‘KÖYLERDE SOSYAL MEKANLAR OLUŞTURACAĞIZ’
Programda konuşan Kaymakam Ünal, “Spor deyince aklımıza ilk gelen nedense futbol oluyor. Geçtiğimiz hafta sonu yaptığımız köy ziyaretlerimizde de muhtarlarımızdan bu yönde talep geldi. Ağırlık futbol sahasından yanaydı. Tabii futbol sahası yapmak biraz maliyetli. Önce güzel bir zemin bulmak, üzerini kaplamak, etrafını çevirmek ve oynayacak genç bulmak zorundasınız. Ancak biz köylerimizde sadece futbol değil tüm spor dallarını yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Bazı spor dalları var ki kadın-erkek hemen hemen her yaş grubunun yapacağı sporlar. Üstelik çok da büyük saha veya zorluk gerektirmiyor. Onun için İlçe Spor Müdürlüğümüz, Kandıra ve Büyükşehir Belediyemiz ile köylerimizde tüm spor alanlarını genişletmek istiyoruz. Mahallelerimizde oturan vatandaşlarımızın boş zamanlarını geçirebilecekleri sosyal mekanlar oluşturmak istiyoruz. Bu nedenle hem muhtarlarımızdan hem de ilçemizin en ücra köşesinde en küçük yerleşim yerinde dahi görev yapan din görevlilerimizden bu konuda yardım ve destek bekliyoruz” dedi.

HEDEF 2 BİN 364 ÖĞRENCİYE ULAŞMAK
Ardından projeyle ilgili bilgi veren Kandıra Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü İlhan Şerif Aykaç, “Geniş bir coğrafyaya sahip ilçemizin merkez dışında bulunan ilk ve ortaokul öğrenci sayısı 2 bin 364’tür. Bu öğrencilerimizin de okul dışı saatlerinde sportif etkinliklerle buluşturulması için bir proje hazırladık. İlçemizin tüm mahalle ve köylerindeki 6-16 yaş grubu arasındaki çocuklarımızı satranç, futbol, dart, bocce, masa tenisi gibi spor dalları ile buluşturmak istiyoruz. Mahallelerimiz büyük alanlara veya büyük çoğunluğa sahip değil fakat bizim için küçük bir alan veya bir oda yeterli. Din görevlilerimizden veya muhtarlarımızdan bu alanlarda eğitim vermeleri gibi bir beklentimiz de yok. Sadece hafta sonları belirledikleri saatlerde çocukların oraya gelip kendi sporunu yapabilmelerini istiyoruz. Yeri hazır olan mahallelerimize Mart ayı gibi malzemelerimizi ulaştırıp projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

YÜZME HAVUZU VE AKADEMİ LİSE’Yİ DE AÇACAĞIZ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Spor Şube Müdürü Ziyaülhak Sarıgül ise yaptığı konuşmasında Kandıra’da yapılan ücretsiz spor okulları çalışmalarının genişletilmesi ile Akademi Lise kurslarının başlatılmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu aktardı. Sarıgül, “Şuan da il genelinde Büyükşehir Belediyesi olarak hizmete açtığımız yaklaşık 35 tane spor tesisimiz var.  Bunlardan bir tanesi Kandıra’da. Yakın zamanda inşallah yüzme havuzunu ve Akademi Lise’yi de merkezde açacağız. Bunlarla birlikte eksik olduğumuz noktaları da tamamlamak istiyoruz. İlçe Spor Müdürümüz burada kırsal kesimdeki eksikliği bizlere hatırlattı. Bu proje ile kırsal alanlardaki eksikliğimizi de tamamlamış oluyoruz” dedi.

error: İçerik Korunmaktadır!