Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 2 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Kuraklık barajları vurdu, Sapanca’dan su alımı başladı

Yaz ve sonbaharın kurak geçmesi nedeniyle Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yüzde 33'e indi. İSU önlem amacı ile 23 Eylül'den itibaren Sapanca’dan günlük 160 bin ton su alımına başladı.

Yaz ve sonbaharın kurak geçmesi nedeniyle Yuvacık Barajı'nda su seviyesi

En kurak yazlardan birini geçiren Kocaeli’de su sıkıntısının ortaya çıkmaması için İSU Sapanca Gölü’nden su almaya başladı. 23 Eylül’den bu yana su alımı yapan İSU; kente günlük 430 ile 450 bin ton su veriyor. Ağustos ve Eylül ayında hiç yağmur yağmamasının kuraklık riskini yükseltmesi üzerine İSU önlem amacı ile Sapanca’dan su alımını yapmaya başladı. Ekim ayının da kurak geçmesi halinde yer altı sularının oluşmasında ciddi sıkıntı yaşanabileceği ancak Sapanca Gölü ve Namazgah Barajı nedeniyle kent genelinde su sıkıntısı yaşanmayacağı belirtildi.
GÜNDE 160 BİN TON SU ALINIYORYaz aylarının kurak geçmesi ve Eylül ayında hiç yağmur yağmaması Yuvacık Barajı’ndaki suyu kritik seviyeye indirdi. Barajdaki suyun kritik seviyeye inmesi ile birlikte 23 Eylül’de İSU Sapanca Gölü’nden pompa ile su almaya başladı. Geçtiğimiz hafta birinci pompa, dün ise ikinci pompa devreye alındı. Günlük 160 bin suyu Sapanca’dan alan İSU şehre günlük 430 ile 450 bin ton arasında su veriyor. Geçtiğimiz yıl günlük su kullanımı 380 bin ile 400 bin ton arasında değişirken, bu yıl kullanım 50-50 bin ton arasında yükseldi. Şu anda Yuvacık Barajı’nda ise 16 milyon 860 bin metreküp su bulunmakta.

error: İçerik Korunmaktadır!