Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 2 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Tüketici mahkemelerindeki iş yoğunluğu! Takviye şart

Vatandaş ile satıcı firmalar arasındaki köprü olan Tüketici Hakem Heyetlerinde müthiş bir yoğunluk var. Kandıra ve Kartepe’nin de bağlanması yoğunluğu tavan yaptırmış durumda.

Vatandaş ile satıcı firmalar arasındaki köprü olan Tüketici Hakem Heyetlerinde

Kanun, belli bir miktarın altındaki tüketici şikayetlerini mahkemenin değil Tüketici Hakem Heyetlerinin karara bağlamasını emrediyor. Ve bu heyetler pek çok yerde inanılmaz hızlı kararlar alarak vatandaşın mağduriyetinin önüne geçiyor.
İŞ YÜKÜ ÇOK ARTTIPandemi döneminde alınan tedbirler nedeniyle elbette her kurumun işleyişinde yavaşlama oldu. Ancak bazı tüketici hakem heyetleri var ki, iş yükü çok arttı. Dolayısıyla karar verme, sorun çözme süreleri de inanılmaz derecede uzadı.
KANDIRA VE KARTEPE DEİşte o heyetlerden biri de İzmit Tüketici Hakem Heyeti. İzmit Kaymakamlığı bünyesinde ve binasında faaliyet gösteren İzmit Tüketici Hakem Heyetine, Kandıra ve Kartepe’nin de bağlanması yoğunluğu tavan yaptırmış durumda.
TAKVİYE YAPILMALIPandemi koşulları nedeniyle personel sayısı az, dosya koyacak yer ise neredeyse yok. İzmit Tüketici Hakem Heyetinde yeni dosyalara yaklaşık 1 yıllık süre verildiği iddia ediliyor. Yetkililerin hakem heyetine personel takviyesi yapması isteniyor.

error: İçerik Korunmaktadır!