Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Kocaeli’de bir ailenin aylık 27 bir lira kazanması lazım ama…

TÜİK, ülkenin gelir haritasını çıkardı. Kişi başına düşen gelirde ikinci sırada bulunan Kocaeli’de gelir uçurumu da böylece ortaya çıktı. Kocaeli’de elde edilen gelir eşit bölüşülse her 4 kişilik aileye aylık 27 bin 76 lira d

TÜİK, ülkenin gelir haritasını çıkardı. Kişi başına düşen gelirde ikinci
Rastgele Banner Alanları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019 yılına ilişkin iller bazında gayrisafi yurtiçi hasıla verilerini yayımladı. Rakamlar hem kişisel hem de bölgesel gelir dağılımında yaşanan uçurumu gözler önüne seriyor.
Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinde biri olan Kocaeli, ülke gelirinde en fazla katkı yapan illerin başında geliyor. Türkiye’de tüm ekonomik kesimler 2019 yılı boyunca 4 trilyon 320 milyar lira gelir elde etti.
Bu gelirin bir kısmı ücretlilerin maaşları ve yevmiyeleri, bir kısmı patronların karları, bir kısmı ise kira faiz gibi sermaye işletmecileri tarafından elde edildi. Ancak söz konusu 4 trilyon 424 milyar liralık gelirin yüzde 156 milyar lirası Kocaeli’de elde edildi.
TÜİK verilerine göre kentte kişi başına düşen gelir 2019 itibariyle yıllık 81 bin 228 TL. Bu haliyle Kocaeli kişi başına gelirde İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Ancak diğer yandan da gelir dağılımının en adaletsiz olduğu kentlerin de başında geliyor. 81 bin 228 liralık gelir 4 kişilik aile için düşünüldüğünde böyle bir ailenin cebine yılda 324 bin 912 lira, aylık ise 27 bin 76 lira girdiği hesaplanabilir.
Peki Kocaeli’de 4 kişilik ailelerin kaçı ayda 27 bin 76 lira kazanıyor? Ücretlilerin yarıya yakınının asgari ücret civarında gelir sahibi olduğu düşünülürse 4 kişilik bir ailede 2 kişi asgari ücretle çalışsa dahi ele geçen para 5 bin liradan biraz fazla. Buna karşılık kişi başına düşen gelirin 27 bin 76 liraya denk gelmesi, küçük bir azınlığın el koydukları zenginlikle ortalamayı yükseltmesinden kaynaklanıyor.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 18 civarında zam beklenirken, kök
Sıradaki Haber Emekliler İçin Yeni Düzenleme Hazırlığı: En Düşük Maaş Artabilir
error: İçerik Korunmaktadır!