Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Aile hekimleri 5 gün grevde

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen aile hekimleri, 17-18 Şubat’ta greve çıkacak. Talepleri kabul olmazsa 14-16 Mart tarihleri arasında da iş bırakacaklar.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen aile hekimleri, 17-18 Şubat’ta greve çıkacak.
Rastgele Banner Alanları

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, Türkiye genelinde aile hekimlerine yönelik hak kayıpları, özlük haklarının verilmemesi ve birinci basamak sağlık hizmetinin vatandaşa daha kaliteli şekilde sunulması için eylem süreci başlattı. MHRS üzerinden randevu süresini 20 dakikaya çıkaran, kronik hasta takiplerini HYP sistemine girmeme eylemleri yapmaya başlayan hekimler, talepleri yerine gelmezse 17-18 Şubat’ta 2 gün iş bırakacak. Hekimler, bu eylemden de sonuç çıkmazsa 14-15 ve 16 Mart’ta 3 gün daha grev yapacak.
TALEPLERİ AÇIKLADIKocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Funda Atmaca, taleplerini ve yaptıkları eylemleri tek tek anlattı. Funda Atmaca, sağlıkta etkin bir şiddet yasası çıkartılmasını, 30 Haziran’da çıkartılan Aile Hekimliği Sözleşmesi ve Yönetmeliği’nin geri çekilmesini, aile sağlığı merkezi çalışanlarına makul bir ücret ve emeklilik düzenlemesi ve ASM giderlerinin ödenmesi ile ilgili düzenleme talep ettiklerini belirtti. Taleplerinin yerine gelmesi için eylemlere başladıklarını belirten Atmaca, şunları söyledi:
İKİ KEZ GREV YAPILACAK“Biz greve çıkmadan önce yaptığımız uyarı eylemleri ile taleplerimizin yerine gelmesini istiyoruz. Şu anda bir hastayı en iyi şekilde muayene edip tedavisini belirlemek için 20 dakikada bir MHRS üzerinden randevu veriyoruz. Aynı zamanda biz kronik hasta takiplerini zaten aile hekimliği sistemi üzerinden yaparken, bakanlığın yeni getirdiği HYP sistemine kayıt yapmıyoruz. Sadece e-raporlarını veriyoruz. Diğer raporları karşılamıyoruz. Biz bu uyarı eylemleri ile 17 Şubat’a kadar bekleyeceğiz. Eğer taleplerimiz kabul olmazsa 17-18 Şubat’ta ilk grevimizi, ardından 14, 15 ve 16 Mart’a ikinci grevimizi yapacağız.”

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 18 civarında zam beklenirken, kök
Sıradaki Haber Emekliler İçin Yeni Düzenleme Hazırlığı: En Düşük Maaş Artabilir
error: İçerik Korunmaktadır!