Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Kandıra Sungurlu Barajı’nın yapılacağı bölgede ‘Tarım Festivali’

Kandıra’da Sungurlu Barajı’nın yapılmasının planlandığı Kocadere Havzası’nda gerçekleştirilecek İkinci Geleneksel Kandıra Köyleri Tarım Festivali ile bölgenin tarım potansiyeline dikkat çekilecek

Kandıra’da Sungurlu Barajı’nın yapılmasının planlandığı Kocadere Havzası’nda gerçekleştirilecek İkinci Geleneksel
Rastgele Banner Alanları

Uzun süredir kent gündeminde yer alan; konunun uzmanlarının, bölge halkının ve doğa derneklerinin ekolojik bir yıkıma sebep olacağını belirterek itiraz ettiği, İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak amacıyla Kandıra’da gerçekleştirilmesi planlanan Sungurlu Barajı ile ilgili mahkeme süreci geçtiğimiz ay sonuçlandı. Bölge halkının itirazları sonucu iptal edilen ‘ÇED olumlu kararı’, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından temyize götürüldü. Danıştay 6. Dairesi ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın başvurusunu haklı bularak İstanbul 12. Bölge İdaresi’nin aldığı kararı bozdu. Danıştay’ın, İstanbul 12. İdari Mahkemesi’nin kararını 3’e 2 olmak üzere oy çokluğuyla bozması sonrası bölge halkı davayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.
BÖLGENİN TARIM POTANSİYELİNE DİKKAT ÇEKİLECEK Yaşanan gelişmelerin ardından Sungurlu Barajı’nın yapılmak istendiği bölgede İkinci Geleneksel Kandıra Köyleri Tarım Festivali gerçekleştirilecek. Festival, 25 Eylül Pazar günü Kandıra’nın Akçaova Köyü’nde 12:00-17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Sungurlu Barajı yapılırsa köyleri ve tarım arazileri sular altında kalacak olan Kocadere Havzası’nda yapılacak olan bu festival, bölge halkı için büyük bir anlam ifade ediyor. Festivalin bu bölgede yapılması ile bölgenin tarım potansiyeline de dikkat çekilecek.
FETİVALDE TARIM KONUŞULACAK Kandıra’da tarımsal faaliyetlerin yoğun bir şekilde yapıldığı, halkın geçimini tarım ile sağladığı ve üretimin devam ettiği Kocadere Havzası’nda gerçekleştirilecek olan İkinci Geleneksel Kandıra Köyleri Tarım Festivali’nde; ‘Organik Tarım ilkeleri’, ‘Konvansiyonel tarımdan organik tarıma geçiş’, ‘Ekolojik tarıma neden ihtiyaç var?’ ve havza bazlı üretimin önemi konuşulacak. Akçaova Kocadere Havzası Derneği Başkanı Mustafa Aldemir ve Genç Kandıralılar Derneği Başkanı Nurullah Özer, festival ile ilgili yaptıkları duyuruda: “Kandırımızın kaliteli topraklarında yetişen, zengin ürün çeşitliliğini tanıtmak adına yapmış olduğumuz festivale tüm halkımızı bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 18 civarında zam beklenirken, kök
Sıradaki Haber Emekliler İçin Yeni Düzenleme Hazırlığı: En Düşük Maaş Artabilir
error: İçerik Korunmaktadır!