Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Memur- Sen'den zam tepkisi: Kabul etmiyoruz!

Memur-Sen'den hükümetin zam teklifine ilk tepki geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bayram ikramiyesinden diğer sosyal haklara ilişkin henüz cümle kurulmadı." dedi.

Memur-Sen'den hükümetin zam teklifine ilk tepki geldi. Memur-Sen Genel Başkanı
Rastgele Banner Alanları

2024’te yüzde 23, 2025’de yüzde 11’lik zam teklifine ilk tepki gecikmedi. Teklifin revize edilmesini isteyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kiralara ilişkin kamu görevlileri zorlanmakta. Masaya bu konuda bir teklifin de gelmesini bekliyorduk. Bayram ikramiyesinden diğer sosyal haklara ilişkin henüz cümle kurulmadı. Merkez Bankası’nın enflasyon tahmininin 10 puan gerisinde olan teklifle masanın açılmasını yadırgıyoruz.” dedi.
Hükümet, milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme pazarlığında ilk zam teklifini sundu. Buna göre, 2024’ün ilk 6 ayı için yüzde 14, ikinci 6 ayı için yüzde 9 zam, 2025’in ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ayı için yüzde 5 teklif edildi. Ancak 2 yıl için toplamda yüzde 110 zam isteyen memurlar, tekliften memnun kalmadı. Memur-SenGenel Başkanı Ali Yalçın, teklifin revize edilmesi gerektiğini söyledi.
“TEKLİFİ BEKLİYORDUK”Yalçın zam teklifine ilişkin, “Gelen teklifi olumlamamız mümkün değil. Bu açıdan tavsiyemiz, teklifin revize edilmesidir. Kiralara ilişkin kamu görevlileri zorlanmakta. Masaya bu konuda bir teklifin de gelmesini bekliyorduk. Bayram ikramiyesinden diğer sosyal haklara ilişkin henüz cümle kurulmadı. Merkez Bankası’nın enflasyon tahmininin 10 puan gerisinde olan teklifle masanın açılmasını yadırgıyoruz.” dedi.
KAMU-SEN VE KESK’TEN DE TEKLİFE İTİRAZKamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de, “Bu teklif, kamu çalışanlarının talebini karşılayacak bir teklif değil. Dolayısıyla teklifin revize edilmesi gerekiyor. Yüzde 10luk refah payı talebimiz vardı. Bu konuda bir gelişme olmadı. Bayram ikramiyesi talebimizde de bir gelişme olmadı. Bu toplu sözleşme sürecinde müjdeli bir haber vermek istedik ama olmadı. Önümüzdeki süreçte inşallah talebimiz karşılık bulur” dedi.
KESK ise “Dağ fare bile doğurmamıştır! Bu teklif sefalet katlanarak devam etsin anlamına gelmektedir. Kabul etmiyoruz. Tüm emekçileri KESK’in 16 Ağustos’ta gerçekleştireceği eyleme destek vermeye davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?Hükümet 17 ve 22 Ağustos’ta yeni tekliflerle masaya gelecek. Tarafların yine anlaşamaması durumunda 23 Ağustos’tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvurulacak. Bu aşamada Kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklayacak.
MEMURLAR NE İSTİYOR?Memur-Sen, 2024 için 3’er aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti. Konfederasyon, 2025 için ise 6’şar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 18 civarında zam beklenirken, kök
Sıradaki Haber Emekliler İçin Yeni Düzenleme Hazırlığı: En Düşük Maaş Artabilir
error: İçerik Korunmaktadır!