Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 2 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Kandıra'ya yeni santral kuruluyor!

Orange Diamond Enerji, 304 milyon TL yatırımla Kocaeli’de 23,4 MW kurulu gücünde Nasuhlar Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Orange Diamond Enerji, 304 milyon TL yatırımla Kocaeli’de 23,4 MW

İzmit ve Kandıra sınırları içinde 23,4 MW kurulu gücünde Nasuhlar Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 23,4 MWh kapasiteli Elektrik Depolamalı Üretim Tesisi (EDT) kurulacak.
Kandıra İlçesi, Nasuhlar ve Çalyer Mahallesi ile İzmit İlçesi, Şahinler ve Çağırgan Mahallesi sınırları içerisinde Orange Diamond Enerji Üretim Limited Şirketi tarafından 23,4 MW kurulu gücünde Nasuhlar Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 23,4 MWh kapasiteli Elektrik Depolamalı Üretim Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 304 milyon TL olarak tahmin ediliyor.
Kurulacak olan rüzgar enerji santralinde her biri 3,9 MW kurulu gücünde toplam 6 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca proje kapsamında 23,4 MWe/23,4 MWh Kurulu güce sahip olacak Elektrik Depolama Tesisi kurulacak.
Santralde yılda yaklaşık 94 milyon kWh elektrik üretilmesi bekleniyor. Üretilecek enerji Kocaeli 380 TM’nin OG Barası’na girdi-çıktı bağlantısı ile Kocaeli başta olmak üzere yurt geneline verilmek üzere enterkonnekte sisteme aktarılacak.