Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 2 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Çok şiddetli kuraklık Kocaeli’nin kapısına dayandı!

Türkiye genelinde yağışlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67, normaline göre ise yüzde 50 düştü. Meteorolojik’nin kuraklık haritalarına göre çok şiddetli kuraklık Kocaeli’nin kapsına dayandı.

Türkiye genelinde yağışlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67,
Rastgele Banner Alanları

Küresel ısınma, kirlilik gibi etkenlerle sulak alanların her yıl daha da hızlı su kaybına uğraması, yoğun buharlaşma, yağışların azalması, sıcaklıkların artması gibi olumsuzluklar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini gösteriyor.
Ocak ayından itibaren uzun yıllar ortalamasına göre, daha sıcak geçen 2024 yılında Nisan ayı son 53 yılın en sıcak nisan ayı olarak kayıtlara geçti, yağışlarda yüzde 50’ye varan düşüş gerçekleşti. Sıcaklık artışı ve yağışlardaki azalma ciddi bir kurak yaşanmasına sebep oluyor. Bu yılın nisan ayında, normaline göre bakıldığında yağışlarda Marmara’da yüzde 58 azalma gerçekleşti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 2024 Nisan ayı meteorolojik kuraklık durumuna ilişkin paylaştığı haritalarda, Türkiye’nin büyük kısmının çok şiddetli kurak, şiddetli kurak, orta kurak tehlikesi yaşadığı görülüyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün haritasına göre, Kocaeli’de az bir bölgede şiddetli kuraklık yaşanırken, büyük bir bölümü ise orta şiddetli kuraklık olduğu görülüyor. Şiddetli kuraklık nisan ayıda Kocaeli’nin kapısına dayanırken, yaza aylarında ise durumun çok daha ciddi boyutlara ulaşmasından endişe duyuluyor.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sahipsiz köpeklerin toplanarak barınaklara yerleştirilmesi çalışmalarının
Sıradaki Haber Bakan Çiftçi’den Net Hedef: “Yılbaşına Kadar Sokaklarda Sahipsiz Köpek Kalmayacak”
error: İçerik Korunmaktadır!