Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 2 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Yörük Kültürü Yaşatılıyor: Babalı’da Cami Açılışı ve Başkanlık Seçimi

Kandıra Yörük Türkmen Derneği’nin Hıdırellez etkinlikleri kapsamında Babalı 'da düzenlenen programda, hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan 2 katlı cami dualarla açıldı. Aynı gün yapılan genel kurulda Hakan Özel, yeni başkanı seçildi.

Kandıra Yörük Türkmen Derneği’nin Hıdırellez etkinlikleri kapsamında Babalı 'da düzenlenen
Rastgele Banner Alanları

Kocaeli Kandıra Yörük Türkmen Derneği tarafından düzenlenen geleneksel Hıdırellez etkinlikleri bu yıl Kandıra’nın Babalı Mahallesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Etkinliklerde, hayırsever vatandaşların katkısıyla yapımı tamamlanan iki katlı caminin açılışı da dualarla yapıldı.

Hayırseverlerden Anlamlı BağışEtkinliğin en anlamlı anlarından biri, cami açılışı oldu. Babalı Mahallesi’nde Fahrettin Gündoğan, Yusuf Şahin ve Halil Şavk isimli vatandaşların yer bağışında bulunduğu parsel üzerine inşa edilen cami, hayırseverlerin desteğiyle kısa sürede tamamlandı. Toplam 200 metrekare (100+100 m²) alana sahip olan iki katlı cami, bölge halkına ibadet ve toplumsal buluşma imkânı sunacak.
Dualar ve Kur’an Tilavetiyle AçılışCaminin açılışı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından yapılan dualarla cami halkın hizmetine sunuldu. Manevi atmosferin hâkim olduğu açılışta, vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

Kocaeli Kandıra Yörük Türkmen Derneği Genel Kurulu YapıldıEtkinlik kapsamında Kocaeli Kandıra Yörük Türkmen Derneği’nin genel kurulu da gerçekleştirildi. Yapılan seçimde Hakan Özel, dernek başkanlığı görevine getirildi. Özel, yaptığı konuşmada Yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışacaklarını ifade etti.
Protokol ve Vatandaşlardan Yoğun İlgiHıdırellez etkinliğine ve cami açılışına ilgi büyüktü. Katılımcılar arasında Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Salim Türker, Kandıra Malmüdürü Mustafa Ergül, Kandıra Nüfus Müdürü Dursun Kaya Bıyıkçı, Kandıra İlçe Seçim Müdürü Songül Kavallı, Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Horoz ve Babalı Mahalle Muhtarı Metin Yörük yer aldı. Ayrıca çevre mahallelerden çok sayıda muhtar ve vatandaş da etkinliğe katılarak bu anlamlı günde yer aldı.

Davetlilere Yöresel İkramlar SunulduEtkinliklerin ardından katılımcılara geleneksel yemek ikramı yapıldı. Yöresel lezzetlerin sunulduğu ikramlar, birlik ve beraberlik içinde yenildi. Katılımcılar organizasyondan memnun ayrıldı.
Başkan Ölmez’den Teşekkür MesajıKandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez, yaptığı konuşmada hem caminin yapımına katkıda bulunan hayırseverlere hem de etkinliğe katılan vatandaşlara teşekkür etti. Ölmez, “Bu tür birliktelikler, toplumsal dayanışmamızın en güzel örnekleridir. Yörük Türkmen kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir,” dedi.

Yörük Kültürüne Sahip ÇıkılıyorKocaeli Kandıra Yörük Türkmen Derneği’nin düzenlediği bu anlamlı etkinlik, hem dini hem de kültürel değerlerin yaşatılması açısından önemli bir örnek teşkil etti. Dernek yönetimi, ilerleyen dönemde de bu tür organizasyonlara devam edeceğini belirtti.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kandıra’da planlı elektrik kesintisi kapsamında 4 köyde 8 saatlik enerji
Sıradaki Haber Kandıra’da Duraklı, Özbey, Pınardüzü ve Ballar’da 8 Saatlik Elektrik Kesintisi
error: İçerik Korunmaktadır!