Orta Doğu’da yaşanan son gelişmeler ve küresel petrol fiyatlarındaki dalgalanma nedeniyle motorine yapılması planlanan 6,69 TL’lik zam son anda iptal edildi. 3 Mart’ı 4 Mart’a bağlayan gece yürürlüğe girmesi beklenen fiyat artışı uygulanmadı.
Gün Boyu Kuyruklar Oluştu
Zam söylentilerinin gün içinde yayılmasıyla birlikte birçok kentte vatandaşlar akaryakıt istasyonlarına akın etti. İstasyon önlerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, zam kararının geri çekilmesi sürücülere kısa süreli bir rahatlama sağladı.
Hükümetten Enflasyon Hassasiyeti
Edinilen bilgilere göre, küresel petrol fiyatlarındaki artışın enflasyon üzerindeki olası etkilerini sınırlamak amacıyla çeşitli önlemler alınmaya devam ediliyor. Bu kapsamda, akaryakıt fiyat artışlarının pompa fiyatlarına daha sınırlı yansıması için vergi düzenlemesini içeren eşel mobil uygulamasının yeniden devreye alınması yönünde çalışma yapıldığı kaydedildi.
Yetkililer, piyasalardaki gelişmelerin yakından takip edildiğini ve vatandaşın alım gücünü korumaya yönelik adımların sürdürüleceğini belirtti.


