CHP’de mahkemenin verdiği “mutlak butlan” kararının ardından yaşanan liderlik tartışmaları sürerken, CHP Kocaeli Örgütü tavrını net bir şekilde ortaya koydu. Ankara’ya giden Kocaeli heyeti, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e destek vererek parti içindeki duruşunu açıkça gösterdi.

Kocaeli Örgütü Ankara’ya Çıkarma Yaptı
Kurban Bayramı kapsamında Ankara İl Başkanlığı önünde düzenlenen buluşmaya CHP Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan öncülüğünde geniş katılım sağlandı. Heyette İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit İlçe Başkanı Gökhan Arcan, Kandıra İlçe Başkanı Gürcan Yalçıntuğ, Başiskele İlçe Başkanı Uğur Falay ile çok sayıda il ve ilçe yöneticisi yer aldı. CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Nail Çiler ve Muhip Kanko da Ankara’daki programa katılarak Özgür Özel’e destek veren isimler arasında bulundu.

Özel’in Yanında Yer Aldılar
Ankara’daki program ve Anıtkabir yürüyüşü sırasında CHP Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve Kandıra İlçe Başkanı Gürcan Yalçıntuğ’un, Özgür Özel’in hemen yanında yer alması Kocaeli örgütünün Ankara’daki görüntüsü de bu desteğin en güçlü göstergelerinden biri olarak yorumlandı.

Kocaeli’den Net Mesaj
CHP’de kurultay süreci ve mahkeme kararının ardından yaşanan tartışmalar devam ederken, Kocaeli örgütünün Ankara’daki katılımı ve verdiği görüntü, parti yönetimine yönelik desteğin sürdüğü şeklinde değerlendirildi.



